Ogjerdhøylua

Supert nyskiføre atti Ogjerdhøylua

ogjernov2008

Etter ei uke med hissige vinterstormer og Vera, kom vinteren med godt snødekke. Jeg måtte prøve skia før første gang, og Resdalen skuffer aldri i så måte. Kjørte opp Resdalen, Kåsan var brøyta igår, men ingen spor oppover. Jeg parkerte oppå Eldalsparkeringa i ni tia, gråvær og nesten stilt. Spente på  smørefrie markaski og gikk opp Eldalsveien etter skispor fra igår på super nysnø, ganske fast og 30 cm dyp, hardskare  i bunn. Dette skulle bli bra!

Skisporet gikk opp forbi Eldammen og Storslåtta, men no endra gråværet seg til lett snøvær og bra vind. Like før veis ende stoppa skisporet, folka i går hadde vendt ned igjen. Jeg gikk videre opp til veis ende, så langt er det 4 km fra parkeringa. Nå ble det videre uten spor i nysnøen, det gikk da greit å brøyte seg spor, sakk lite nedi snøen.  En kan jo gå oppå Fjelldalshøgda for å komme til Høylua, men stadige hissigere vind og snøbyger gjorde at jeg gikk i le via hyttene.

Kom til Ogjerdhøylua i 13 tida, 686 moh og 5,7 km sålangt som jeg hadde brukt 2½ time på. Her er det god le og tak over hodet, riktig fint å raste om været ellers raser rundt veggene. Ingen fjell å se idag, verken oppover til Resfjellet eller utover mot Trollheimen.

Etter ei god stund trivelig pause i 5 minus, brøyta jeg meg løype nedover til Storslåtta. Det går jo fint å renne oppi her, men da jeg kom inni furuskogen ovom Eldammen ble det heller mye løssnø å baske med. Men da var jeg nedpå veien og kunne cruise ned i løypa. Tilbake til bilen i 15 tida, en riktig hyggelig, omenn vindfullt og snødrev, sesongens første skitur på 10,0 km!

Utskrift

Hva synes du om artikkelen?

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh