Like etter at jeg var ferdig med studiene deltok jeg på en botanisk ekskursjon til Finnmarka. Vi kjørte opp Sverige og langs grensa til Finland. Her er brødrene Båtvik og meg selv ved og med Salix pyrolifolia, pyrolavier. Dette er i Vähäjoki, øst i Tervola kommune, Nord-Finland (midt i mellom Kemi og Rovaniemi).
batvikaarildDen er svært sjelden, i Norden finnes den bare på noen små lokaliteter i Nord-Finland. Ellers finns den bare i Nord-Russland, fra Ural og østover, så det var stor høytid å få se noe så spesielt Nærbilde av bladene på pyrolavier;
pyrolavier
Jeg tok bildene med Nikon F3 og brukte Kodachrome 64 lysbildefilm. Jeg skannet de inn i dag, mai 2016, nesten tredve år senere. Vi kan godt se at den unga mann nå har kronisk torticollis, klarer ikke å se rett fram, men glad og lykkelig likevel.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments