Gikk til Sognlitjønna klokken 10:20, sol, kaldgust. Opp på Kokksteinen, og ned til Høylasset og lunsja 12:30. Bilde av hestespreng:

sprenfn

Vakker og høy utsikt til Langlidalen/Omnsfjellet i vest. Fra Høystakken ser vi vest over der og nedi dalen mot Snillfjord. Fine hestesprengtuer til innunder Koksteinen v/vannet. Gikk innover Kokksteinfjellet. Langt ja. Kom så helt innunder, på kommunegrensa ei steinbu. Godt gjemt.

krasafaren

KOKSTEIN (ca. 15:00) – 582 moh. En topp/stakk tydelig, litt bratt oppå. Ble belønnet med sol, nydelig vær og fantastisk utsikt.

kostopp

Ble riktig bra vær! JAU her var utsyn runden rundt! Ørlandet (?), Rissafjorden – Statsbygd – fjorden – ferja, Tautra – Frosta , Gråkall – Rabborn – Noe hvitt langt bak (Sylan?) – Vassfjellet – Vargheia – Bjønndalen – Fjellkjøsvatnet, hvite Trollheimsfjell – Omnsfjellet – Ruten – Langlifjellet – Snildal – Øyangsvatnet

Ble lette skyer i nord-øst mer skyer i sør: Sør-vest klart skyfritt varmt og sol.Så mer og mer av Trollheimen. Godt og varmt i le – kald gust.

Gikk ned fra Kokksteinen i 17:00-tia

utsiktkok

Men sol! Grytdal i skyfritt. 18:00/ bruna rett ovom v. Skotthaug! Nyydelig kveldsview Grytdal’n og vatna, med Bjørndalen rett i mot.Hjorten: BRØLER! STORSTAS! Og stemning! Og myk kråkefot u/rasten.Gøy å høre hjortens brøl i lia oppom. Melandsøya/dypt i Grytdalen.
Store svære fine smørtelger (nå gul), masse nedi bjørkskogen.

Deilig beregna! Aftenstund 1900 ved Sognlitjønna med de siste røde solflammer i tjønna og litt aftenskodde ved vatnet.
19:30 ved Sognlia sol ned. 4 grader.

——

Edit jula 2015:
Gikk med skistaver, krykkene var lagt igjen hjemme for godt. Gikk fra Sognlia opp veien innover Grytdalen. Fra høyeste punkt på veien tok jeg myrene rett på Kokstein. Det var kjentmannsposten på Høylasset som var målet, så jeg gikk strake veien over dit først. Etterpå gikk jeg på toppen av Kokstein. Hjemtur på skrå nedover myrene tilbake til Sognlitjønna og veien.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments