En ny gnistrende sooldag!
Parkerte i Langlidalen kl. 10:00. -1°C og svak vind ved start. Og en kar med 2 stava går på i vei like før meg.

stbrhyttAA

Frostne myrer som er lett å gå kjapt over. Snødekke kom på 600 moh (+- snødekke) – på høyde rett under Steinbrothytta. Kom i høyde med Steinbrothytta ca. klokka 11:05. På varden i samme høyde byttet jeg til ull, ikke et minutt for tidlig! Nå ble det godt og varmt.

Gampa videre langs merkinga (røde staker) fra Steinbrothytta. Her er utsikten til Ruten;
ruten2

Kom oppå varden 827 moh klokken 12:14 (brukte 2 timer fra eller til). Snedekt oppå her.

toppenomns

Majestetisk utsyn i helt absolutt klart og blankt vær. Sol! Ser alle fjelltoppene! Ruten, Gimshøgda, Trollhetta, Vassfjellet. Dette var vel fram på toppen på 827 moh. Måtte ut på Omnsfjellvarden på 847 moh.

Her frampå er det fint å sitte i ly ved vatnet på topppen. Bare litt ly og ull under så makter en det meste. Fikk ro oppå her ved vatnet i sola! I le! Ro til å notere!

Så kom flere sånn i 14-tida kom 2 kalla m/hund! Gikk mot fram topp tilbake starta 14:00. Et frossent snølandsskap, bunnfryste tjern. Fint skiføre.

Gikk så nedi (nesten via Steinbrothytta) Omnsfjelløya. Må gå Steinbrothytta-stien. Blir for mye berg og bratt ellers! Tok masse bilder i dette nydelige landskapet. Myrene er ganske frosset så de kan krysses rett over igjen! Dog mye is og generelt hardt at bedre å gå i heia! Stiene oppå her og ned til bilen er hardfrosne, så hardt å gå.

trollhinn

16:50 ved bilen igjen (2 timer opp og 2 timer ned). Temperatur rett under 0. Hardt og glatt. Is innunder på stien ned (ikke tint noen nei), så måtte gå meget varsomt ned lia.

skoa

——–
Edit jan 2016
Endelig var jeg sterk nok til en skikkelig stortopp! Gikk turstieen fra Langlidalen. Nå var jeg utstyrt med nye fjellsko, godt fjellkledd og klar for store opplevelser og lange turer i snaufjellet. Begynner å få dreisen på turnotatene, mye fyldigere enn tidligere.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments