Startet 1030 ved Gråsjøen ved demningen, 12 grader.Folksomt, alle på vei til Snota, mye norske flagg! Veien var bar innover, ble lang trasking til veis ende.

La på feller og labba ivei etter alle de andre, klokka var blitt elleve, var kanskje litt sent ute.

Lunsja i ett tida oppå Midtveggen oppom Svartvatnet. En times hvil, grei skitur sålangt. Rente nedpå vatnet og begynte på den store motbakken i 2-tida. Nå så jeg klart at det ville bli vanskelig for meg å renne ned på ski, og etterhvert møtte jeg folk på nedtur, de rente på fellene!

I tre-tida var jeg oppunder Litj-Snota.

Litt over fire var jeg oppi breen, krysset den og kom oppi topphenget på Snota. Gode fine spor, så det var ingen problem. Stadig flere kom på nedtur, de skulle vel heim å feire 17. mai. Men jeg var alene, jeg var i himmelen, det var her jeg skulle være idag. Hadde mye mat og været var helt fantastisk!

Litt oppi henget før toppen, ble snøen for lite og løs. Så jeg la igjen skia og fortsatte til fots.

TOPPEN AV SNOTA I TROLLHEIMEN!!

Hvilken seier – nå var det nokså nøyaktig 30 år siden sist jeg var her på toppen!!

Kom til toppen av Snota 1669 moh kl 1700.

Mye folk omkring varden, viftende med det norske flagg! Jeg var helt utslitt, satt i en lang time helt pust ferdig. Utsikten så fantastisk fenomenal at jeg klarte aldri å rive meg fra den!

Laget noen panorama bilder da jeg kom hjem, alle finns i utsikten. Her er mot sør:

Nedturen ble nedtur. Først gikk jeg ned de tre bratte henga ned til Svartvatnet. Men nedpå vatnet var jeg altfor sliten til å skli ned på skia. Og hadde strekk i begge beina. Det var litt skummelt, men jeg karret da meg ned til Gråsjøen igjen.

Kom tilbake til veien i halv elleve tida. Ble drygt siste biten ut til Gråhaugen, var ved bilen i elleve tida. Vart for langt Snota på ski, må prøve fottur et senere år.

Kartoversikt. Ruta mi på ski i rødt. Sommertur i blått.

_____

2021 – Min første store fjelltur året etter alle årene med krykker. Gikk på ski nesten til topps, men måtte bære skiene nedover. Bildene ble delvis ødelagt, fikk snø inni kameralinsa. Fant ut denne dagen at jeg er i toppform, men blir aldri noen stor skiløper.