Vi startet fra Storli gård idag. Et ubeskrivelig flott vær, skulle bli litt av bursdag!

Og da vi kom oppi fjellet og utsikten til Innerdals-fjell begynte å vide seg ble vi klar over hvilken fantastisk dag dette var. Steinar var med, min trofaste turvenn i alle år siden studiedagene. På bildet er de mest markante Storsalen tv, Innerdalstårnet og Kringlehøa til høyre.

Her er vi oppi steinura før toppen. Storlidalen rett ned, Gjevillvasskamman rett fram og Okla til høyre:

Her er vi kommet oppi ura. Steinar midt i bildet.

Endelig på toppen av Nonshøa! Dette er vesttoppen og høyeste på 1532 moh. Vi fortsatte over og bort til 1519 moh toppen.

Utsikten var på alle måter fantastisk i det fine været! I bildet under er Innerdalen, med Storsalen, Tårnet og Kringlehøa th. Fjella bak er Flånebba og Smisetnebba midt i bildet, Til høyre de mektige Snøfjellet og Skjerdingen. Jeg synes de så skumle ut, håpløse å bestige. Steinar gledet seg til neste tur til en av de!

Utsikten mot nord. Fra venstre – de kvasse, mørke, store Sula, Trollhøtta og Blånebba. Ukjente fjell i 2003, som årene gikk klarte vi greit Ytre Sula. Steinar besteg Indre Sula noen år senere, for bratt for meg. Jeg kom meg nesten til topps på Blånebba, men der var det et hakk jeg ikke greide. Trollhøtta prøvde vi aldri.

Mer mot øst. Mer kjente fjell, de monumentale Neådalssnota og Snota. Begge relativt greie viste det seg, jeg hadde allerede vært på Snota og et par år senere besteg jeg Neådalssnota.

Det var vanskelig å rive seg løs fra vakkerheta.

Etterhvert tuslet vi inn i kvelden og nedi Storlidalen igjen.

Ved Storli gård igjen utpå kvelden ble vi skjønt enige om at dette hadde vært en magisk bursdag. Inspirerte til mange nye opplevelser i Trollheimen!

——-

Skrevet i 2021 etter husken. Vi var så unge og spreke. Og vi kunne ikke alle fjellnavna. De sitter nå, men noen turer på disse skarpe fjella i vest blir det ikke lenger. Men sjekk turen min fra Flånebba!

ForrigeTyrikvamfjellet 1252 moh
Neste artikkelTur til Kongsvarden vestafra