Ble veldig fascinert av Topp-Trimmen i Oppdal. Allerede året etter at jeg knørvet krykkene og forlot rusen var jeg godt igang. Samlet merker i Oppdal! Idag ville jeg prøve en av toppene helt nordvest på Dovre. Det er flere fjell som heter Brattskarven i Oppdal/ Rennebu, må holde styr på de med høyde over havet. Kjørte til Lønset og syklet inn til Dindalshytta.

Turminne fra 13. september 2003.

Startet i 10-tida med 5 grader og helt klart vær etter en liten times sykling fra Lønset. Dindalshytta er selvbetjent.


Ved Kuvatnet

Gikk traktorveien opp til Pershøa og så sti bortover til Kutjønna. Oppi 1260 moh like under toppen tok jeg en lang lunsjpause i ett-tida.


Brattskarven 1569 moh, Snøhetta ruver i bakgrunnen.

Kom på toppen av Brattskarven i to-tida. Lang og Vid utsikt står det i dagboka. Naboen Snøhetta i sør var et majestetisk skue herfra!
Snøhetta med Larstind til høyre


Utsikt vestover mot Snøfjellstjønna og Linndalsvatna bak.

Knipset mange bilder av fjella uten egentlig å vite hva alle het. Bildet under tror jeg er Kaldfonna til venstre, men det har jeg ikke fått bekreftet.

Utsikt vestover Sunndalen. Kaldfonna til venstre. Midt i bildet Kongskrona og Dronningkrona (Vinnufjellet) med den takkete Trolla foran, Såtbakkollen og Tågå mot høyre.

Mer kjente trakter:

Utsikt mot Trollheimen. Blahø med Trollhetta til høyre.

I tre-tida ruslet jeg nedover glad og mett etter den fantastiske utsikten! Gikk tilbake til rasteplassen ved Kutjønna, satt der og koste meg med den nydelige klare seotemberdagen.

Tilbake til Lønset i 6-tida. Det ble 18,4 km tur idag. Fjellturen fra Dindalshytta t/r ble på ca 14 km.

Kart over området idag. Har ikke notert eksakt trase i dagboka, men fra Dindalshytta gikk jeg traktorveien oppover rett sør til den lille tjønna, før jeg jeg gikk rett oppå Brattskarven.

……
Skrevet 6. januar 2022.