Idag ville jeg se oppi Vindøldalen og gå en tur oppå Tindfjellet. En stor, fin fjelltopp på nordgrensa av Trollheimen, men jeg visste ikke hvor jeg skulle gå opp. Får prøve opp fra Røsta (Vindølbua ble bygd tre år senere).

Turminne fra 28. september 2003

Startet i ti-tida ved Pebua, sol og helt klart, såvidt en varmegrad.

Vindøldalen

Gikk veien innover til Røsta, ser greitt ut oppover.

Pekhøtta og Blånebba

Bratt, kronglete og steinete skog oppover langs Røstabekken.

Øverst i Røstabekken

Da kom oppå ca 700 moh var jeg oppå fjellet og hvilken utsikt!

Pekhøtta, Blånebba og Fauskånebba

Jeg ble helt fjetret over utsikten, rett imot var de, kvitkledte tindene! Pekhøtta, Trollhøtta, Blånebba og Fauskånebba. Å så fantastisk megavær!

Snota

Skrådde sørover litt til Storbotn, fant en fin flyttblokk og satte meg der meg lunsjen. Gått litt over fire km i bratt motbakke sålangt.

Oppå kanten av Tindfjellet

Begynte å kjenne på at dagen ikke var lang nok for å nå toppen, men fortsatte videre oppover. Utsikten ble mer og mer fantastisk, nå kom også Neådalssnota fram!

Neådalssnota

Kom meg oppå 1056 moh. Sto å spekulerte og viftet med henda over den fantastiske utsikten som jeg aldri ble mett av! Men klokka var mer enn tre, det ble mer og mer snø oppover mot toppen på 1167 moh, sola gikk ned i åtte-tida, best å se seg nedover kanskje.

Snudde nordover på 1000 moh koten, så langt at jeg så rett ned på Pebua. Det så ofseleg bratt ut nedover, men får prøve.

Utover Vindøldalen

Men det gikk så bra at. Grov stein, bratt, rett ned, så tok det helt med ro. Kom ned på ei hytte nedi skogbandet over myrene, sola var nå så lav at hele dalen kom i skyggen.

Tilbake til bilen ved Pebua i halv sju tida. Det ble 13 km totalt idag. Baska for mye med steinete, bratt motbakke. Så jeg lurte fælt på hvor folk går oppå Tindfjellet. Må prøve en tur fra Folldalssida, ser lettere ut.

Oversiktskart over området. Turen min var Pebua – Røsta – Storbotn og er merket med røde T.

………..

Skrevet 7. februar 2022 utifra dagboka mi.