Ramsfjella var en ny eventyrverden for meg. Vi hadde hytte i nordlia av Leverkinna, altså i Torslia. Men vi var ikke på tur i Ramsfjella, kanskje skitur mot Gunnessætra. Dagens tur ble en av de første langturene i Ramsfjella. Ukjent som jeg var inni Leverdalen, startet jeg rett nord for grustaket, visste ikke om stiene derfra, men gikk på måfå opp skogen østover.

Turminne fra 13. juni 2004.

Startet i elleve tida innerst i Leverdalen, gikk opp til noen hytter oppom Kjellasætra. 12 gode grader, gråvær, regnyr.

Klemmetslia

Gikk stien nordom Dugurdsknappen i retning Gisnatjønna.

Granasjøen

Oppi her gikk jeg meg på ei rikmyr med mye gullmyrklegg og fjellnøkleblom i frisk blomstring.

Trollhytta og Grythatten

Oppå kanten oppom Gisnatjønna fikk jeg en vidunderlig utsikt sør mot Trollhytta og Grythatten, så her rastet jeg ei stund. Digerhøa var rett bortover nå, jeg var kommet på den rødmerka stien, grei tur videre. Mye folk på toppen!

Gisnatjønna

Ja, her skal det bli telttur! Rundt omkring Gisnatjønna! Det står ikke spesifikt i dagboka, men jeg hadde vel denne dagen merket ut en plass på andre sida av tjønna, rett ved den snøflekken som speiler seg i vatnet, fint med kjapp tur rett opp til Trollhytta!

Digerhøa

Fortsatte videre innover mot Digerhøa, etter den rødmerka stien. Så litt bratt ut, men jeg gikk opp til venstre, der gikk det greit oppover ura. Og her var mye fin botanikk!

Gullrublom

En liten gul en var litt overalt, det er gullrublom, den er ganske vanlig i fjella heromkring på skifrig mark. Den blomstrer tidlig.

Reinrose

Oppi ura var reinrosa kommet godt igang. Like ved en god del rødsildre, den var i avblomstring nå.

Digerhøa

Kom oppå Digerhøa 1254 moh i tre-tida, nesten 6 km fra Kjellasætra.

Veldig flott utsikt tross regn/ gråværet. Snedig å se langs Trollhytta og Grythatten!

I nordvest de store i Trolleimen, Blåhøa, Svarthetta og Trollhetta. Mot nord ruver de store Resfjellet og Ilfjellet!

Dugurdsknappen

På nedtur i fire-tida, samme bratte vei nedover, helt greitt. Blomstringa var så vidt startet, må prøve å få seg en tur oppi Ura her et par uker senere.

Gikk med tempo utover mot Leverdalen igjen, regnyret ga seg ikke.

Nede ved veien og Kjellasætra i 18-tida. Noterte 11,4 km totalt idag. Regnet hadde gitt seg, men det var iskald vind og gråvær.

 

Oversiktskart. Parkerte ved Kjellasætra. Gikk skogen opp til Svartbekkdalen. Fulgte merka sti innover, tok bratt opp i Digerhøa. Dagens rute er merket med røde T.

………….

Skrevet 3. februar 2022 etter dagboka mi.

Arild i reinroseheia

Ett bilde fra året etter. Da telta vi ved Gisnatjønna. Gikk dagstur oppi Trollhytta.