hogn.jpg

Fra Kotsøy i Midtre Gauldal ble det en lang tur på grusveier sørover. Først opp til Enodden, ved Budal kirke kjørte jeg sørover Bua og lang bomvei videre sørover langs Bua helt inn til Synnerdalen og Enlivollen. Startet her ved Bakksetra 1130 i vakker sommersol og 22 pluss, ca 750 moh. Ved setra sto skilt “Forollhogna 7 km” og her var stistart.

Fin og bred sti oppover bjørkeskogen, rett ovom skogen ved Litjsalen ble det en bedre lunsj i ganske lite insekter, en og annen mygg i den forfriskende fjellbrisen. Mye lettkledt folk ut på tur, det er fjellsommer! Rett østom kommer stien til Grønlibekken, her sto rødsildre og blomstret nydelig. Stien gikk opp skaret sørover og på toppen fikk jeg et nydelig skue utover Forollsjøen med Forollhogna ruvende på vestsida!

Like etter skaret på ca 1080 moh sto de østlige smalnøkleblom og fjelltettegras i vakker blomst i ei lita myr ved stien. Videre nedover stien og jeg tok stien opp Buløpet bratt til topps i flott reinrosehei.

Kom til toppen av Forollhogna 1332 moh kl 1700, 7,7 km fra Enlivollen, 582 høydemeter besteget. En riktig frisynt topp, den stikker godt opp i det relativt flate terrenget omkring.

I sørvest troner Snøhetta, videre vest Trollheimen (se panorama-bildet i Bildekilden), Ruten, Resfjellet i nordvest, hele Iljfellet, Vassfjellet er rett nord og i øst et nydelig skue til Fongen og Sylane. Sørøst så jeg Rendalssølen. Sørover er Tron diger og rund med mye installasjoner oppå, like vestom Storsølenkletten i Alvdal. Lengre sørvest er det meste av Rondane.

Litt spesiellt med alle ruteflya, ganske nært og rett over, dette ser ut til å være et viktig navigasjonspunkt for luftfarten sør-nord i Norge.

I halv ni tida tok jeg nedover fra Forollhogna igjen i kveldsstilla.  Ved Grønlibekken ble det en rask middag men myggen økte på voldsomt, så det ble ingen særlig kos.

Tilbake til Enlivollen ved midnatt, 15,5 km totalt i dag.

ForrigeSommertur til Næringshøa 1161 moh
Neste artikkelSalen 1430m – midt i Trollheimen
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
08/11/2009 19:20

Flott å lese om et sted vi (familietur) skal besøke neste år. Vi håper på å få sett mange ulike plantearter og fiske en del.