Startet ved parkeringa oppå Skavlia østom Hølstoen kl.10 i strålende sol, 5 pluss, stille, 459 moh. Tok fine spor i godt klisterføre innover Stormyrtelet, i vårsus fra delvis åpen Rinda.

Kom til Helgetunsetra i 12 tida, hit er det drygt 7 km fra Hølstoen.
p102

Fra setrene gikk det fine skispor videre opp og sørover på vestsida av Rinda opp forbi Storrindvatnet fram til Finnhøtta i Bjønnaråa. Tok en bedre lunsj ved vatnet i steksol og vindstille.
  Klemte så på fellene og gikk bratt oppover mot Rindhatten. Høgt oppi tok jeg av skia og gikk i fine fjellhei opptil skavelen.
p107
Her traff jeg på skispor og fikk fin trase oppå toppnivået. Delvis avblåst og steinete skiføre videre til topps.

p113

Ved varden av Rindhatten kl 1700, 15,7 km fra Hølstoen, 1 minusgrad, 876 høydemeter besteget.
p114
Noe vind ja, men blank sol og blå himmel! Super topputsikt til det meste av vest-Trollheimen med Innerdalsfjella i bakgrunn, Neådalssnota og Snota foran og den digre Trollhetta nærmeste nabo rett sør. Mot nord Ura og Bolmetrollhøtta med Saksa, Hjelmen og Stabblandet utom i vest, mot nordøst Orkdalsfjorden og Resfjellet.

p118

Videre østover Ilfjellet og det meste av Rennebu. I sørøst Ramsfjella, Trollhøtta, Grythatten, Leverkinna, Brattskarven og Svarthetta.

Etter en times tid på toppen rente jeg nord og ned til Stomprødsetra og Litjrindvatnet. 
p119
Nå var klokka over sju om kvelden, det ble speilblank isskare heimover. Ved Rinda fikk jeg nesten problem med å komme over, den hadde gått opp midt på, det var så vidt jeg fikk lista meg over.

p120

Tilbake ved Skavlia kl 22, nå var det mørkt.  Dagens tur ble på 36,2  km totalt, dvs 15,7 km fra Skavlia via Helgetunsetra og Bjørnaråa til topps, 20,5 fra toppen rett ned på Litjrindvatnet og heimatt.

———
Redigert 2009;
Denne artikkelen er skrevet i 2009 utfra feltboknotater. Avstandene er trolig feil notert, året etter i 2006 gikk vi samme trase til Helgetunsetra, men gikk da rett opp via Vippesteinen og Bakhatten, rente nedigjen i samme skitrase via Litjrindvatnet. Da noterte jeg 14,2 km til topps, og 14 km tilbake, totalt 28,1 km. Rindhatten blir en fin 7-8 timers tur på knapt 3 mil.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments