Turminne fra 25. april 2005

Et av de fineste turene min i Snillfjord. Startet fra Sørmarka ved Valslag og gikk turen til Tenorlifjellet. Ganske så frittstående fjell og nydelig utsikt rett ut Storhavet og Hitra og  innover Hemnfjorden!

På bildet øverst står turkameraten min på kanten i sør, det er Roberget som er den markante, mørke toppen midt i bildet. De kvite fjella i horisonten er Dyrstolan, fjella vestom Ruten. Mye ukjente fjell for oss to!

Oppi Sørmarka, Sørvågen rett ned og Valslag til høyre. Vingvågen rett fram. Til høyre Blåfjellet og Våberghatten bak med det ruvende Storlifjellet imellom. I disen lengst bak ruver Kopparen med Ørlandet foran.

Startet kl 10 nede ved Fv 714, nede ved fjæra. 8 varme grader og strålende sol med heftig fuglesang. Gikk opp kjerreveien til vannskillet og tjønna.

Rottemtjørna

Fra vannskillet var det ingen stier, men veldig greit å gå den fine kysteheia videre opp.

Tenorlifjellet 414 moh

Kom til toppen av Tenorlifjellet 414 moh litt etter 12. Ganske akkurat 3 km opp hit.

Fantastisk vidskue ut Storhavet og inn mot Trollheimen! Vi la oss til på sør sida av varden og hadde en lang lunsj.

Utsikt vestover mot Heim. Heimsfjellet til venstre. Den store hvite Fonna midt i bildet.

Bustlia i Snillfjord. Veiløs grend.

Utsikt innover Hemnfjorden sør mot Trollheimen. Ruten til venstre, Roberget midt i bildet, Heimsfjellet til høyre.

På bildet ser vi sørvestover, er litt i stuss på hvilke fjell vi egentlig ser. Snota vil bli lengst til venstre i bildet. Mot høyre, de store, hvite bak Heimsfjellet, er nok Dyrstolen og Todalsfjellet. Legger vi en linjal fra varden på Indre Sula i Trollheimen til varden på Tenorlifjellet, vil den krysse varden på Roberget.

Utsikt norover mot Hitra

Etterhvert tuslet vi nedover mot Valslag igjen. Som vi ruslet i tunge fjellstøvler, fikk jeg demonstrert gleden i barfota tuurvandring. Steinar tok av støvlene og vandret med viftende tær nedover heia! Ingen problem, den heldekkende gråmosen var som et fløyelsteppe å gå på!

Tilbake til fjæresteinan ved veien i tre-tida. En fantastisk tur på 6 km t/r. Nå skulle vi se hvordan de sendte sms før i tida, vi skulle springe oppom Roparberget på østsida av Valslagvågen, det var bare en kort tur å gå, mye å se omkring.

Kart over dagens tur. Startet nedi Sørmarka, gikk opp til vannskillet og videre lettgått hei til topps.

Skrevet 24. des. 2021