img_1321.jpg

Startet  i ni tia fra parkeringa oppom Raudøra, Gjevillvatnet, superdag, nesten stille, 11 grader, 675 moh. Helt utrolige høstfarger, gullegul bjørk og knallrød fjellbjørk!

img_1386.jpgTok turiststien til Trollheimshytta oppover langs Gravbekken og kom fram til vadet rett oppom bekkemøtet med Tverrbekken i 11 tida, 5 km sålangt. Det står en svart sauforingsboks her, vadet er greit å se rett neom boksen. Gikk videre inn over det dryge “Blåhøtelet” ovom Tverrbekken, via Fjellhagen og kom opp til den nedre Kamtjønna i 12 tida, og lunsja her. Den enkleste traseen er å gå videre opp til øvre Kamtjønna og følge den nordligste bekken til topps. Men en mye brukt trasé er rett opp her fra nedre Kamtjønn, mer eller mindre langs stupkanten. Dette ser styggbratt ut nedenfra!

Ettersom en kommer oppi bratthenget oppom tjønna, er traseen enkel å følge og slett ikke bratt. Den svinger opp på et platå ved 1300 moh, før den går videre langs stupkanten i lettgått steinur.

Kom til toppen av Blåhøa 1671 moh kl 14, 10,8 km fra Raudøra. Sterk, iskald sønnavind ved toppen. Utrolig fint vidsyn til det meste av Trollheimen herfra, til Ilfjellet, Ramsfjellet, Nerskogen, Blåøret og Dovre. Etter en times tid gikk jeg nedigjen samme trasé, jeg opplever den ikke som vanskelig bratt, bare en holder godt innom stupkanten ned til Kamtjønna.

Videre utover mot Gravbekken, sol og godvær, heftige kastevinder og tok en aftenpause ved den store flyttblokka øverst i skogen med ustyn over hele Gjevillvatnet. Tilbake til parkeringa ved Raudøra halv sju, 12 pluss, 22 km totalt, en vakker 9 timers tur i  flotte høstfarger.

 

Se de vakre høstfargene fra dagens tur  i Bildekilden! 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments