img_8288.jpg

Startet fra Jølhaugen like før 9, vakkert solvær, overskya i øst, 750 moh, 4 minus. Cruisa rett vest ned mot Jøla i hardt, superraskt silkeføre, og videre opp mot Grønlia og Åkerdalen.

Kom oppi Åkerdalen og skisporet til Jøldalshytta i elleve tia, 5 km fra Jølhaugen, supert og hardt silkeføre, lett og raskt å gå! Herfra gikk jeg gode skispor sørvest opp det store skaret mellom Langfjellet og Piksteinshøa. Svingte så oppå Piksteinhøa 1232 moh og lunsjet her, klokka var nå 14 og 11 km fra Jølhaugen. Rente så ned og innunder Trollhetta og klemte på langfellene, det ble bratt oppover, jeg fulgte skispora som gikk noe nord for sommertraseen, like innunder de permanente breflekkene.

Kom til østtoppen av Trollhetta 1522 moh kvart på 4, fra Jølhaugen 14,1 km, nesten 5 timer effektivt, 7 timers tur sålangt, 722 høydemeter besteget. Lettskya oppholdsvær, sol og nesten stille. Nydelig utsikt øst og nord til det meste av Nordmøre, Trøndelag, Sylane, Ilfjellet, Forollhogna, Ramsfjella og nabofjellet Svarthetta. Rett fram i vest ruver Stortoppen av Trollhetta, rett i nord Nordtoppen og i mellom ruver Neådalssnota. Det heftigste er å titte ned i Litjhelvete, store skavler oppå stupkantene gjorde dette til en vel spennende opplevelse!

I 5 tida begynte jeg å renne nedover i et fantastisk og superraskt silkeføre, tilbake til Åkerdalen i seks tida. Her tok jeg en vel lang pause, det var så varm og god sol og helt kveldsstilt! Rente raskt og ledig ned forbi Grønlia ned til Jøla, men det ble gråere vær og isskare, den siste biten opp til Jølhaugen ble nokså dryg.

Tilbake til bilen 2030, totalt i dag 28,6 km, 7 timer effektivt, fin 11 timers tur idag.

 

Se bildeserien fra 2006 i Bildekilden, her er også kart over dagens trasé.

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
10/03/2009 10:52

Hvordan er det å gå opp på trollhetta i februar/mars?