Startet kl 9 ved Jølhaugen, lettskya vær, 8 pluss, 740 moh, vindstilt. Syklet seterveien innover Jøldalen, klokka ti kom  jeg til Jøldalshytta, 6 km sålangt. Syklet videre nesten til Hosetsetra og satte fra meg sykkelen like ved TT skiltet som viste turstien opp Langfjellet og Trollhetta. Sålangt hadde jeg syklet en times tid, 6,3 km fra Jølhaugen, 739 moh. Nå var det blitt riktig vakkert, stille sommervær, sola skinte nesten skyfritt. Gikk turiststien, først bortover den våte myra, her skulle DNT lagt ut myrbruer før alt blir gjørmehull, så bratt oppå Langfjellet.  Lett og fint å gå nesten flatt bortover Langfjellet i steinura, kom så borttil de fine engene ved Piksteinhøa like innunder Trollhetta. Her nøt jeg en bedre lunsj, i disse engene er det utrolig fint å telte! Kom hit i 14 tia, 13 km hit fra Jølhaugen, litt over 6 km fra stidelet ved Hosetsætra. Videre opp steinura mot Trollhetta, ennå en del snøfonner, så lett å gå oppover og spesiellt nedover.

IMG_3995topp

Kom til østtoppen av Trollhetta 1522 moh kl 16, 15,7 km fra Jølhaugen på 4 og halvtime effektivt.  Nøt den fantastiske utsikten østover mot Nerskogen, Ramsfjella og Sylan, før jeg tok “trappa” nedi trollhakket etter TT stien og opp bratt ur til nordtoppen.
IMG_3918litj

Kom til nordtoppen av  Trollhetta 1596 moh kl 17, 16,5 km fra Jølhaugen, så langt 8 timers tur. Her er nydelig utsyn nordover Gråsjøen med Snota til venstre og Nordmøre rett fram. Rett ned er det mektige Litjhelvete med Trollauget. Videre ned i storsteinur i botn ovom Litjhelvete mellom toppene. Et flatt parti, før TT stien igjen går bratt opp i grov ur.

Kom til stortoppen av Trollhetta 1616 moh kl 1800, 6 timer effektivt, 9 timers tur på 18,1 km, 876 høydemeter besteget. Her er en absolutt på taket  av Trollheimen! Fenomenalt vidskue til Midt-Norge, men idag var det disig i nord. I sør Snøhetta, vestover Trollheimen med bl.a. Blåhøa, Neådalssnota, Skarfjellet, Trolla og Snota.

IMG_3959ny
Klokka var nå passert åtte om kvelden, jeg hadde ikke brakt med overnattingsgreier, det var bare å begi seg hjem fra eventyret. I halv ti tia kom jeg tilbake til de fine engene oppå Piksteinshøa, hit brukte jeg 2 og en halv time fra stortoppen, sola gikk nå ned bak nordtoppen, hvilket fin leirplass det er her! Bega meg utover Langfjellet i skumringa og kom ned til sykkelen ved midnatt. En riktig vakker sommernatt, helt myggfritt  og sterk aftenrødme over Resfjellet!

Tilbake  til Jølhaugen kl 2 om natta, 35,9 km totalt i dag, 11 timers gangtid, en tur jeg brukte 17 timer på. En av Trollheimen fineste fotturer, den bør deles i to med natteleie i grasengene ved tjønnene oppå Piksteinhøa.

Dagboka mi fra idag: