snot.jpg

Startet kl. 9 fra Gråsjøen ved parkeringa ved veis ende et par km sør for Gråhaugen fjellstue, 17 stekvarme grader, blank klar himmel og vindstilt. I myrheia blomstrer nå røsslyng, rome og klokkelyng vakkert, men det beste med denne augustdagen var fullstendig fravær av insekter!

Tok DNT stien oppover, i starten bratt med en god del søkkmyr som gjorde det drygt oppover. Fra 700 moh fin og tørr fjellhei over til Svartvatnet. Ved vatnet mye stor og fin moltkart. Videre fra vatnet langs den umerkete Snotstien over et blokkfelt og opp til de små vatna på ca 1000 moh og lunsjet her. Her møtes Snotstien og DNT stien fra Trollheimshytta.

Nå starter den tyngste delen av turen. Først bratt opp ei kløft med en liten bekk, er berget tørt er det like greit å svaberget oppover på venstre (øst) sida av kløfta. Ved 1200 moh snur stien rett vest mot Snota, og går over ei uryddig blokkmark med et par små istjern, før den går bratt opp i ura og oppå Snotbreen like under Litjsnota. Breen krysses i vanlige år rett over, i snøfattige år med liten bre vil det være fornuftig å unngå sprekkene ved å gå runden innunder Litjsnota. Idag stekte sola sterkt i vindstilla at også breen ble krysset i ren “nettoen”!

Vel over breen er det bratt opp på Snota ambolten i begynnelsen, før det flater ut på topplatået.

Kom til toppen av Snota  1669 moh kl 16, 1169 høydemeter besteget. Et himmelsk rundskue over hele Trollheimen, Snøhetta, Stabblandet og Trøndelag langt nordover. Det var altfor disig i dag til å se mot Sylane.

I nærområdet må en jo passe på å se grundig på den aktive Snotbreen rett under og hele Gråsjøen med Folldalen og Trollheimshytta mot sørøst.

Etter en times nytelse kom tiden for nedtur. Det gikk greit ned til Svartvatnet og lett og fint over Midtveggen, lenger ned og helt ned til bilen ble det drygt med alle myrhulla en måtte unngå.

Kom ned til bilen kl. 22, 23,3 km, 8 timers effektivt tur, tidsforbruk 13 timer.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments