nsnot.jpg

Startet opp fra Bårdsgården (parkerte i grustaket like nordom) ved 12 tida, en riktig varm og god sommerdag, 19 pluss, 620 moh. Fulgte den rødmerkete DNT stien opp til stidelet Okla/ Vassenden, her tok vi DNT stien nordover til Halsbekken.

Ved bekken og inngangen til Halsbekkdalen,  var det drygt en times tur og 3 km fra Bårdsgården, her tok vi en bedre lunsj. Her tok vi av DNT stien og fulgte istedet en rødmerket sti nordover Halsbekkdalen helt ut. Lettgått fjellhei utover Halsbekkdalen, stien dreide østover mot Folddalen like etter Botnvatnet lengst nord. Nå gikk vi istedet rett fram og utpå nordkanten av dalen, her var et nydelig utsyn utover Sprikletjønnen med Neådalssnota ruvende i nord. Kom frampå kanten i halv seks tida, 8,7 km fra Bårdsgården, nesten 7 timers tur sålangt.

Tok på skrå nordvest ned til Sprikletjønnen i delvis ulendt bjørkekratt, ved vatna var fin fjellhei videre. Det var nå tid for å slå leir, vi fortsatte forbi den vestligste tjønna og la oss til ved tjønna ytterst i Snotdalen. Klokka var nå nesten ni, vi var på 940 moh, en fin 8 timers tur på 14 km fra Bårdsgården i dag.

Neste dag kom vi igang i 9 tida, også idag god og varm sommerdag, nesten klar sol. Vi gikk opp Snotdalen i lettgått fjellhei, videre bratt opp i tung steinur til istjønna ved 1226 moh, rett ned for toppen (i samme leia som skitraseen). Fra isstjønna gikk vi skrått opp nordøst i bratt, laus steinur og oppå salen under Neådalssnota, rett oppom Snotvatnet på andre sida (nordsida). Her traff vi tre karer, de hadde gått fra Kårvatn opp Naustådalen og bratt opp ryggen til salen oppom Snotvatet. Videre til topps i bratt, tildels storsteinet ur. I førstninga mye løs stein, helt opp fastere steinur, men greit å finne seg vei opp.

img_5158.jpg Kom til Neådalssnota 1621 moh kl 1230, fra Bårdsgården 17,5 km og nesten 14 timers tur, 1001 høydemeter besteget. Oppå toppen var det steksol og vindstille, det ble bedre og lengre sommerlunsj (Nugatti, knekkebrød og meierismør!) ved toppvarden. Utsikten fra Neådalssnota er ubeskrivelig god, her sitter du midt i Trollheimen og har Snota, Trollhetta, Svarthetta, Ilfjellet, Blåhø, Kamman, Dovre med Snøhetta og Storskrymten, Storbekkhøa, Trolla og Vinnufjell, Møretinder, Sula og Stabblandet omkring !! Dette så vi på kartet, men det var så disig utsikt idag, at vi knapt så lenger enn til Sula, Snota og Trollhetta, men ikke Dovrefjella.

Vi tok nedigjen direkte og rett ned ura langs bekken til isstjønna, en balanseprøve på storsteinur! Videre samme leia nedover Snotdalen til leirplassen. Rev leiren etter en bedre middag (spekemat og nyrørt blåbær). Ned til Sprikletjønnen men nå på nordsida av vatna og helt ut dalen til TT stien i Folldalen. Fulgte stien ut Hyttdalen mot Gjevillvatnet, ved Hovmannshytten dreide vi vestover og TT stien på framsia Hyttdalskamben tilbake til Halsbekken igjen. Det var nå blitt mørkt og sent på kvelden, så vi tok en lang lur under Jerven duken. Ved 4 tida om morgen gikk vi i grålysningen tilbake til Bårdsgården og bilen.

Kom tilbake til bilen i 6 tida mandags morgen. Alt i alt 35,6 km tur på 12 timer effektiv gange, en nydelig 2-dagers tur sentralt i Trollheimen

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kåre Th Claussen
27/07/2022 15:47

Takk for flott turbeskrivelse!