I dag var planen å gå fra Todalsøra inn Kvennsetdalen til setrene. Så opp Litjbotnen og opp på Indre Sula. Startet nedpå Todalen i 9 tida i steksol og vindstilt. Gikk opp traktorveien på sørsida av Kvennsetdalen. Den gikk oppi skaret og ble avløst av fin sti videre oppover i den bratte lia. Ved Gammelsetra var det en trimpost.

Herfra var det god, men mindre brukt sti helt fram til Kvennsetsetrene. Ved setrene var det nå så stekende varmt at skyggen bak husene og den kalde seterbekken var meget kjærkommen! Fulgte så en utydlig setersti videre innover dalen langs Rossåa. Etter 2 km kom jeg til Nordåbotnelva og fikk nå se Litjbotn på sørøstsida av Indre Sula i hele sin velde!

IMG_0204inersula

Nå så jeg at denne botn er en mindre utgave av den store Sulbotn mellom ytre og indre Sula, med steile vegger oppover. En mulighet kunne vært å slippe seg ned ovafra og gå kanten på botnen, men da ville en komme borti styggbratt rasmark under det famøse hakket i Sula.

Bildet viser hele Indre Sula fra toppen av Skuggefjellet, med kanten av Litjbotn;

IMG_0246beggetopp

Så jeg slo fra meg helt tanken om å gå Indre Sula fra Kvernsetdalen og gikk istedet opp Nordåbotnelva og oppå Skuggefjellet 1006 moh.

En artig utsiktstopp med hele Trollhøtta rett fram, med den lange buktene toppegg og “pinakler” i nordøst. Bildet viser stortoppen på Trollhøtta (1328 moh);

IMG_0266trollh

Rett fram i vest Indre Sula diger og mektig med Ytre Sula sin toppvarde såvidet synlig bakom og mot nord det brede Kvennbøtelet. Her er Rognnebba med Snota lengst bak:
IMG_0273rognn

Satt her lenge i steksolen og stekvarmen, helt fram til 18 tida, før jeg bega meg på heimtur, nå på nordsida av Nordåbotnelva.

Akkurat no var blåbæra på sitt beste her i dalen, og det ble fortært en stor mengde under dagen !

IMG_0285blab

Kom ned til Gammelsetra i 21 tida og fikk en aldeles nydelig solnedgang over Todalsfjorden.

Alt i alt 17,1 km, en fin 6 timers tur i vestlige Trollheimen, med all blåbæretinga og fotograferinga så ble det en 12 timers tur.

Oversiktskart med dagens gps-spor:

sulkart

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments