raufjell.jpg

Startet ved Resheim i halv ti tida i godt sommervær, 16 grader, lettskya etterhvert stekende klar sol, en sjelden vakker og varm sensommerdag i Resdalen. Fulgte den rødmerkete turiststien innover mot Raudfjelløyan, først over brua over Resa, så over de store myrene sørom Resvatnet før kom borttil seterengene.

Husa står fint ennå. men de fine seterengene er preget av gjengroing. Videre oppover TT stien med mengder av stor og moden blåbær. Allerede etter kort tid ble stekvarmen så påtrengende at jeg måtte søke skygge og lette antrekket til nesten nettoen!

Jeg gikk nesten opp til vaet over Raudfjellbekken, og tok så rett opp mot Raudfjelltoppen, så langt opp kommer man like sør for de stor bløtmyrene oppi fjellet og kan gå i nesten tørr fjellhei helt opp. Det er verdt å merke seg de store moltforekomstene i denne myra fra ca 700 moh! Vel over myrpartiet, på ca 800 moh og like under toppen, tok jeg en bedre lunsj og en liten dupp i en fin grasbakke ved et snøleie.

Nærmere kl 15 kom jeg til toppvarden på Raudfjellet 950 moh, 6.62 km og 4 timers tur så langt. En riktig nydelig utsiktstopp med Trollheimens stortopper, Svarthetta, Blåhøa, og spesiellt Trollhetta og Rindhatten like ved. I blådisen mot vest er majesteter som Neådalssnota og Snota. Rett bak i nord ruver Resfjellet og i øst Ilfjellet. Ved toppvarden var det fin le for den friske østavinden, den avkjølte såpass at vindjakken var påkrevet i starten på hjemturen.

Gikk heim igjen nesten samme trase, tok en stor sving og noen runder utpå myra for å plukke de siste rester av molte. Ned mot Raudfjellbekken gikk jeg ned litt for tidlig (for langt opp) og kom ned til en riktig fin gammelfuruskog med noen majestetiske høyreiste gadder! Det ble en sjelden vakker og varm sommerkveld ved setervollen på Resfjelløyan, dette siste minnet om sommeren 2006 nøt jeg i langdrag over en bedre kveldrast med en utrolig nydelig solnedgang over Raudfjellet!

Kom tilbake til Resheim i 20 tida, det ble alt i alt en fin tur trass i tapet av gps´n min oppi moltmyra, ca 12 km og 8 timers tur.  

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments