mjukinn_copy.jpg

Etter en hel uke med stritt høstregn var det godt å komme oppi Resdalen og til fjells igjen. Kjørte veien opp Eldalen til veis ende og tok stien mot Saudauden og Resfjellet, det var 5 pluss, opphold og flekker med blå himmel. Men en iskald nordvest sto imot meg nedover fra Mjukinn og hele toppartiet av Resfjellet var innhyllet i tåka. Da det i tillegg begynte å regne kraftig like oppom bilen styrte jeg leia inn Fjelldalen og spiste maten ved Ogjerdheilua.

I 13 tida var det blitt oppholds igjen, så jeg tok stien rett til fjells. Tanken var å gå opptil skodda og ta over og ned til Saudauden. Været holdt seg ganske bra, noen få skurer, men med gode goretex plagg så holdt jeg meg tørr og holdt stø kurs mot toppen langs den merkete stien opp fra Ogjerdheilua. Denne rødmerka stien går i store trekk som skitraseen, litt høyere og brattere opp mot Eltjønna.

Da stien sneiet forbi tjønna stakk jeg bortil, ikke mye å se til Resfjelltoppen som var innhyllet i skodda, men utrolig interessant å se Eltjønna helt uten snøskavler! Videre oppå platået hvor jeg traff stien fra Vålåskaret, så opp det bratte Elhenget og oppå de store snøleiene på 1000 moh like under toppen, alt i tett skodde! Men det var greit å få sett såpass at all snøen var nå bortsmeltet fra snøleiene.

Kom oppå toppen i 1530 tida, 5,5 km fra bilen og ca 3 km fra Ogjerdheilua. Her oppå sto nordvesten hardt på og jeg søkte ly ved kaffeplassen like ved toppvarden. Utsikten var null, skodda sto tett ved toppen. Tok en rask banan, men det ble bare for kaldt å sitte lenge så jeg trakk fort nedover igjen.

Nå begynte det også å silregne igjen, så det ble en svært kort stopp for å se på grønnkurla som står i en liten bestand rett under Elhenget ved stien. Videre nedover i tåke og regn til nedi Saudauden, her letnet det litt og regne sluttet, så da tok jeg en kveldste og brunost skive like ved stikrysset med skilt ned til Eldalen. Sommeren 2006 er nå definitivt over, nå er alt dødt og klesse, høstfargene er i ferd med å flamme opp, spesiellt på blåbæra oppå rabbene. Herfra var det kort vei til bilen hvor jeg kom i 1830 tida.

Alt i alt 7 timers tur via Ogjerdheilua, 9,2 km. Fra toppen og rett ned til bilparkeringa er det 4,22 km og ca 1 1/2 times effektiv tur.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments