Dagens tur var fellestur i Oppdal ledet av T. Skaslien, Oppdal. Jon Strand ledet en annen gruppe som startet litt tidligere. Vi startet ved grustaket oppom Rauøra ved Gjevillvatnet i 10 tida i fint vær, men truende regnskyer.

 

 

p8.jpgGikk TT stien mot Trollheimshytta oppover Gravbekken til der den krysset bekken. Her tok vi rett innover mot Blåhøtjønna i godt opptråkket sti. Oppi snaufjellet var det nå ganske sterk og kald nordvestlig vind, det var godt å finne fram varme vinterplagg. Blåhøa hadde sist natt fått tynt og usammenhengende nysnølag som lå fra ca 1500 moh og opp.

Vi tok lunsjen ved midten av på tjønna, her hadde vi nådd igjen den andre gruppa.
Videre innover tjønna inn til Svarttjønnbekken. Stien gikk så bratt opp langs bekken og oppå Svarttjønnin. Gikk så inntil Blåhøbreen og litt før 15 sto vi ved Svarthammartjønnin og inngangen til Speilsalen.

Speilsalen var vidåpen! Hvilket spektakulært syn! En kjempesvær isgrotte innunder Blåhøbreen med åpning sørover i Blåsalen. Her tok vi en lang pause og Jon Strand fortalte mye om breen. Breen er nå på det minste og taket på Speilsalen er på det tynneste og ser ut til å kunne kollapse når som helst.

Opp til Speilsalen var det 4 timers tur på 10,6 km.

Så gikk følget mot den lille tjønna like sørom breen og så på åpningen i sør – Blåsalen. Det så enkelt ut å kommer seg nedi iskatedralen her, men den heftige avrenningen, store sprekker og tynt tak, så var ikke det tilrådelig i dag.

Blaasal

 

 

Etter kaffekoking med sjokolade gikk vi tilbake i samme stien som opp, men 3 stykker sprang oppå Blåhøa. Jeg gikk en lang runde ved Blåhøtjønna og fant store mengder av dvergsyre i de rike snøleiene innunder Blåhøstupet!

Kom ned til bilen kl. 21, nå var det ganske bra skumring. Alt i alt 9 timers tur på 22 km.IMG_1088FJELLFINN

 

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments