p11.jpg

Startet ved Svardalsetrin 851 moh i 10 tida i vakkert høstvær, lettskya oppholdsvær og stilt. Idag var det bursdagsfeiring så vi hadde to grønnlandshunder med kløv.

Gikk den rødmerkete stien vestover og ned i Skrikdalen. Videre oppover fast og fin sti til den sørligste Skriktjønna, stien videre opp til Skrikhøa går under ei sent utsmeltende snøfonn. Den er borte nå, men stien er utydelig under denne. Gikk så like sør for trig. pkt. 1027, her slipper en å gå så langt nedigjen til Storbekken. Herfra er fantastisk flott lettgått krekling-lyngfjellhei!

Oppover mot Litjsvarthetta passerte vi TT linja og holdt herfra godt til venstre (sørom) bekkene, slik at vi slapp å gå i de bløte myrene. Fin fjellhei å gå i oppover, med mye god blåbær som ble spist med stort velbehag av folk og hunder. Like før Litjsvarthetta er et stort snøleie med grov ur, dette var nå helt snøfritt så vi måtte balansere på blokkmarka oppover.

Oppå Litjsvarthetta fikk vi et supert utsyn med hele Svarthetta rett fram og den fine Sandtjønna rett nedom til høyre. Gikk så ned i dalen foran hetta med Sandtjønna, og oppover i ganske lettgått steinur. Vi tok den meste brukte ruta, den bratte nordegga. I starten er her storstein-blokkmark, oppi egga er et kort parti med ganske bratt og luftig steinur med småklyving før det flater ut mot toppnivået. Oppå ryggen av Salothøa fikk vi et fenomenalt rundskue til Trollheimen, med Trollhettas tre topper majestetisk like ved! Herfra er det best å gå nært stupkanten til topps, her er det mest avblåst og lett steinur å gåi.

I 15 tida oppå Svarthetta 1548 moh, 4 timer effektivt, nesten 700 høydemeter besteget og 8,2 km fra Svartdalssetrene.

 

Her ble bursdagen feiret med sjokoladekake, kaffe og alllsang! Utsikten fra toppen av Svarthetta er majestetisk til Vassfjellet, Sylane, Ilfjellet, Snøhetta, Larstind, Storskrymten og hele Trollheimen i vest. Blåhø og Gjevilvasskammene nærmest i sør, så Storlifjellet med Neådalssnota bakom, videre Salen, så Rognnebba og Snota og så hele Trollhetta med Litjhelvete og Trollauget like ved i nord.

Vurderte ei stund å gå ned nordryggen pga hundene, men vi gikk nordegga ned og det gikk bra. Så ned til Litjsvarthetta hvor vi så på en stor bestand av vakker dvergsyre. Deretter ned til TT stien og Skrikhøa, hvor vi tok en bedre aftens nede ved Storbekken.

Kom ned til Svartdalssetra i 20 tida, 9 timers tur og 17 km totalt.

 

Save

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments