engel.jpg

Startet ved Langodden 705 moh på sørsida av Gjevillvatnet i ti tida i tett morgentåke, ti pluss og helt stilt. Fulgte herfra den fine rødmerkete TT stien bratt oppover mot Engelsbekkhøa. Det ble varmt oppi lia ettersom tåka letta, og det ble tungt og bratt, så høstantrekket måtte av helt, og jeg fortsatte kun i trusa.

Etter en dryg time kom jeg oppå Engelsbekkhøa, da merket jeg at sommerens temperaturer var kommet tilbake, og resten av turen kunne foregå i nesten nettoen. Videre langs den flott oppgåtte TT stien til skaret oppom Korgtjønna i nydelig lettgått krekling-fjellhei. Tok her lunsjen, før jeg fortsatte oppover mot Okla. Herfra var det varierende grad av steinur, greit opptil Stenhøa, men derfra et parti med storstein blokkmark som det tok sin tid å forsere. Dette partiet gikk jeg nærmere stupkanten på nedtur, her var lettere å gå i mindre storstenur.

Gikk rett mot Snydda i rett linje litt innom stupet oppom Mjølskåla, videre frampå stupkanten oppå Okla og fikk hele Gjevilvatnets vestende med Vassenden for føttene. Videre hardtrampet sti utpå Snydda og toppvarden langs stupkanten.

Kom til toppen kl. 15, 875 høydemeter, 5 og halv times tur (4t effektivt) og 9,2 km. Nå var det fantastisk varm steksol på Snydda, absolutt blå himmel uten ei sky, stilt, dog disig utsikt.

Utsikten er fantastisk med hele Gjevilvasskamman rett fram over Gjevillvatnet med Blåhøas mektige stup like bak Hemre Kam. Bakom er Neådalssnota, Rognebba, Snota og Trollhetta og i sør ruver Dovrefjella Snøhetta og Storskrymten.

Tillot meg en halvtimes pause før jeg tok nedover igjen. Prøvde nå en rettere linje ned til Stenhøa og fant det mye bedre å gå oppå og langs stupkanten enn nedi storsteinura hvor TT traseen er merket. Videre ned til skaret over Korgtjønna, hvor jeg tok en matbit, glad for å være ferdig med vandring i steinur for i dag. I fin og tørr fjellhei til Engelsbekkhøa. Den siste matbiten tok jeg like etter solnedgang over Okla i 19 tida like under høa på ca 1000 moh i shorts med et fantastisk rundskue over Gjevillvatnet med Gjevilvasshytta rett fram og ned.

Tilbake ved bilen i 20 tida, nå var det ganske bra skumring men ennå bra temperatur ved Gjevillvatnet med 14 pluss. Alt i alt en 10 timers tur på ca 18,3 km.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments