myrer.jpg

Kjørte opp i Hølstoen og parkerte i 11 tia ved veis ende,  demningen over Rinna. I dag var det vindstilt, helt blå himmel, steksol og 17 varme grader her ved starten på 450 moh ved bredden av Hølstoen, så jeg pakket lett for sommertur og gikk på fjelltur i støttbrok og ull T skjorta mi.

Det ble riktig varmt innover Stormyra, blåbærpausene og vannpausene der stien gikk via noen bjørkekratt på den store myrflata var svært kjærkomne! Stien er fin å gå på, det er lagt ut steinheller og plankebiter på denne hovedstien inntil Litjrindvatnet. Fulgte stien nesten fram til Kirkholtsetra, her tok jeg av og tok en bedre lunsjpause like oppom Trollhøttbekken. Krysset så bekken, og tok så bratt opp  Saubergan. Videre nydelig fjellhei å gå i, lavvokst krekling hei og lite steinur helt opp til ca 1000 moh. Herfra og til topps er det endel grovere steinur å gå i, men helt greit.

Kom til topps i 17 tida, 801 høydemeter forsert, 5 timers tur og 9,32 km sålangt.

graasjoen.jpg

Utsikten herfra er meget god, her ser en Orkdalsfjorden og Byneset og andre veien breier seg ut hele Trollheimen med Snota og Neådalssnota som de mest prominente vestover og like ved i sør er Rindhatten med Trollhetta majestetisk bakom! Men i dag var det svært disig i sommervarmen, Rindals kirka så jeg godt, men Ruten bakom i nord så jeg såvidt silhuetten av. Tok bare en kort bananpause med fotografering av geitesvingel før jeg tok på heimtur og spiste nista ned på 900 moh i utrolig vakker solnedgang! Ned Sauberga og kryssa Trollhøttbekken og innpå stien i kveldsskyggen fra Trollhøtta og den kjente stien utover Stormyrtælet. Ved Stormyrbekken, halvveis heim, ble det for mørkt til å gå,  derfra ble det å gå med halogenhaulykt videre.

Kom tilbake til bilen litt over 21, nå var det stupmørkt og en fantastisk stjerneklar himmel som jeg sto lenge og beundret! Totalt 10 timers tur, 18,8 km, en deilig, lettkledd sommertur midt i september!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments