p7.jpg

Kjørte oppi Systogrenda og parkerte ved Gammelsetervollen i halv ti tida, 396 moh. Det var gråvær og 13 pluss. Studerte trekallen utpå vollen og gikk rødmerket sti opp til Kloppdalen. Her går den gamle kløvvegen fra Systom videre rett fram, mens stien til Resfjellet går rett opp.

Fin sti oppover Resfjellet, rødmerking hele veien, i starten noen bløte myrer, men kom snart oppi tørr og fin fjellhei. Det er bratt og drygt oppover her, ved 700 moh er det ei fin lita reinrosehei ved stien, og oppom den flater det ut og stien gå litt ned i en utrolig nydelig fjelldal hvor Rånnåmelbekken kommer ned fra Mitdfjellet.

Herfra er det ganske tungt og bratt oppover og ved 900 moh kom vi opp i de store snøleiene med grus/blokkmark. Tok lunsjen like ved Midtfjellet, men nå var det blitt tett tåke!

Kom til Resfjelltoppen 1161 moh i halv tre tida, 796 høydemeter besteget, 5 timers tur og 6,7 km. Tett tåke på toppen, men det drev etterhvert av og det åpenbarte seg et nydelig panorama over Trollheimen!

Gikk så ned igjen samme stien, men nå var det blitt ganske klart vær og vi fikk nå sett Storgruva, den store fjelldalen østom Midtfjellet som stien går på kanten av. Videre over den store myrheia på 700 moh, ned gjennom reinroseheia og bratt ned fjellheia før kom ned i Kloppdalen igjen og gikk den gamle kløvveien tilbake til Gammelsætervollen.

Tilbake til bilen i seks tida, 9 times tur og 13.8 km, i lett duskregn.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments