hette.jpg

Startet innerst i Leverdalen, ved grustaket oppom Gunnessætra kl 10 på 807 moh, ganske tett gråvær, 8 pluss og tett skodde over Trollhøtta. Gikk fin sti innover Leverdalen på østsida av Levra, etter kort tid trakk vestaværet inn og det ble silregn.

Det varte helt opptil foten av Trollhøtta, like før Smotta, da tok jeg matpause i oppholdsvær og rent av noen solstråler! Nå er høsten på sitt mest intense og vakreste, bjørkebladene er intenst gule og stort sett falt av, rypebæra står intenst rød, myrene er gullebrune og fjellet lysebrunt, alt er i høstens farger!

Gikk så nesten oppi Smotta og tok her bratt opp mot Trollhøtta i ganske klart vær, men oppi det bratteste partiet trakk det over tett tåke over fra øst!

Hele veien oppover gikk jeg i riktig fin reinrose-hei! Videre oppå toppen i vest, så i tett tåke over hele toppryggen borttil hovedvarden på 1371 moh helt i øst kl 1500, 5 timers tur, 3 timer effektivt og 6,5 km, 564 høydemeter besteget.

Her ved toppvarden var det tett tåke, men heldigvis oppholdsvær. Gikk ned igjen på østsida via Gisnatjønna. Straks etter at jeg hadde begynt på nedturen så kom silregnet, og det ble leit å gå på svaberga nedover. Ned langs ryggen og fant ei hengebratt nedstigning og kom raskt ned fra 1200 m til nesten 1000 moh. Videre rett mot Dugurdsknappen, rundet den i vest og kom tilbake til stien, og da sluttet regnet.

Tilbake til bilen i 18 tida, 8 timers tur og totalt 11,3 km, 6,5 km om Smotta, 4,7 om Gisnatjønna.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments