Startet nede ved Saga ved Gamle Kongevei (oppom Fagerhaug) i vakker soloppgang, 0900, 3+ og 635 moh. Tok seterveien oppover langs Storstavåa opp til Haugsetra, herfra fin sti videre til Stavsjøen.

Kom til Stavsjøen i 12 tida, 5,6 km sålangt og 2 times tur. Gikk via den fine Stavsjøbua og tok lunsjen i fjellheia ved nordenden av Stavsjøen. Hit opp fin og tørr fjellhei. Herfra og opp dryg og bratt steinur videre til topps. Oppå den bratteste og tyngste ura etter en time, og var da på ca. 1450 moh, her jevner seg blokkmarka og blir lettgått polygonmark til topps. Selve toppnivået på Blåøret er ganske flatt, med fire topper, herav to over 1600 moh, toppvarden med bok ligger i vest på 1604 moh og trig.pkt med 1605 moh ligger rett østom denne. Jeg gikk over trig. punktet på 1605 moh og videre bortil hovedtoppen.

Blaore

Oppå Blåøret 1604 moh kl 1500, 970 høydemeter besteget, 8,55 km hit opp og 5 1/2 times tur. Hvilket fantastisk utsyn over alle stortoppene i Trollheimen, Okla, Neådalssnota, Gjevilvasskamman, Blåhø, Snota, Trollhetta og Svarthetta, med Snøhetta i sør og Rondane nysnøkledd med Storsølnkletten og Rendalssølen like østom. Men i øst mot Sverige var det for skyet til å se Sylane. Hele Blåøret er i omtrent fri for fjorårsnø, kun noen små fonner i de dypeste skyggene på Stasvjsø-sida. Trollheimen er også nesten snøfri, et sjeldent syn! Litt nysnø er kommet oppå de høyeste toppene, her på Blåøret ligger det små bånd av nysnø nedi polygonmarka.

Nedigjen i samme trase, her må en gå ned i dryg steinur, ellers må en ta en lang omvei. Kom ned til Stavsjøen i 17 tida, da var sola nedgått bak meg over Blåøret, videre ned i skumringen langs den fine stien og tilbake til setra i 19 tida. Fra setra og nedble det hodelykt.

Ved bilen i 20 tida, 8,66 km fra toppen, 17,2 km totalt og 11 timers tur.

En nydelig senhøst tur med sesongens første nysnø til et av de beste utsiktspunkt i Oppdal!

Dagens gps-spor;

blaorkart

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments