fjella.jpg

Startet i 10 tida ved Verjvatnet, 646 moh, i 3 grader og et superklart senhøstvær. Gikk traktorveien inn til Storvatnet nord for Mærksetra, og tok her stor og kraftig sausti til fjells.

Stien sluttet ved 760 moh etter en saltstein. Herfra var nydelig lettgått fjellhei . Tok så rett øst oppi Fagerlibygda, på nordsida av bekken sto ennå reinrose i fin fruktdusk. Gikk videre opp til tjønna under Nordbygdhåmmåren og lunsja der.

Videre inn fjelldalen under Nordbygdhåmmåren og over til istjønnene under Ilfjelltoppen. Lang utover sommeren ligger det store snøfonner her, men nå er all fjorårssnø borte. Herfra bratt opp de siste 100 meters stigning til topps. Jeg tok en nordlig runde på opptur, men det blir lengre og mer urent terreng enn å gå rett på toppen som jeg gjorde på nedtur.

Oppå Ilfjellet 1218 moh kl 1500, 572 høydmeter besteget, 7,2 km sålangt og 4 timers tur. Fantastisk klart særlig vestover mot Trollheimen med stortoppene Gjevilvasskamman, Blåhø, Svarthetta, Neådalssnota, Trollhetta og Snota og videre nordover mot hele Trøndelag, Vassfjellet og Trondheim. Ganske tette skyer i sør, idag så jeg ikke Tron, Storsølnkletten og Rendalssølen. Også på Dovre var det skyer.

Gikk nedover i en mest mulig direkte rute vestover og heim, like under Nordbygdhåmmåren og ned i reinroseheia oppom Fagerlibygda. Sola var nå på hell, og i halv seks tida tok jeg aftensmat i en helt utrolig solnedgang over Trollheimen!

Kom tilbake til bilen kl 1900, 14,3 km totalt og 9 timers tur, nå var det blitt tett skumring. En helt spesiell og utrolig tørr lettgått tur i Ilfjellet fri for snø og kledt i høstens vakreste farger!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments