disig.jpg

Startet ved Heldalssetrin kl 10, 813 moh, 5 pluss (ingen frost å se til), helt blikk stille, klar blank himmel og varm sol!

Fulgte TT stien innover mot vasskillet ovom Jøldalen og gikk så opp langs Storbekken til Storbekkøyan. Her tok jeg rett på Gråfjellet opp langs “Gråfjell”bekken, og hadde en bedre lunsj rett oppom der bekken krysser turistlinja fra Nerskogen. Opptil hit flott fjellynghei å gå i, herfra til topps mer steinur.

Oppå Gråfjellet halv 3, 430 høydemeter besteget, 4 times tur. Nydelig rundskue fra toppen, men i dag svært disig, en ser knapt Resfjellet og Ilfjellet. Like ved i vest ruver nabofjella Svarthetta og Trollhetta med skyer på toppen, mens Snota er borte i skyene. Sjelden har man sett så lite snø på stortoppene i Trollheimen! En kald vindtrekk gjorde toppoppholdet kortvarig, og nå begynte det å sky over fra nord og nordvest. En fullvoksen kongeørn kom svevende opp fra Skrikdalen i vest, et riktig majestetisk syn idet det den gled 10 meter over toppvarden!

Gikk nedigjen bekken som på opptur, ned til Storbekkøyan. Men herfra tok jeg den enkleste og greieste veien nedigjen til Heldalen via Telvatnet og så direkte nedpå TT stien.

Kom ned til parkeringa i Heldalen kl 1800, 12,8 km og 7-8 timers tur. En nydelig senhøsttur oppå et lettilgjengelig fjell med storslått utsikt til stortoppene i Trollheimen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments