resfjell.jpg

Startet 1030 ved Vålåskaret, 4 pluss, 489 moh i lett gråvær med skodde oppom oss. Idag skulle NRK få se Trollheimen i sen høstdrakt ! Fulgte den vante rødmerkete sti oppover via setergrenda og Ogjerdsetra.

Kom oppi tåka ved stikrysset under Mjukinn på ca 660 moh. Ettersom vi kom videre opp stien og oppå myra under de rike kløftene fikk vi et himmelsk fotolys inni skodda. Av botanikken ble kanelrose og dvergmispel framvist her. Oppå Saudauden,  ved 800 moh, kom vi akkurat oppom skodda og fikk et utrolig utsyn over hele Trollheimen med Resdalen og fjelldalene dekt av et tett hvit skoddeteppe. Toppen av Mjukinn stakk såvidt opp av skodda.

Det ble mye filming nedi skodda og oppå kanten av Saudauden, men klokka drog seg over to, så vi la igjen noe utstyr og satte fart for toppen. En liten filmpause nedi siste dalen før Eltjønna ble det tid til, her nedi er det goldt og lite grønt, snøen ligger lenge her. Akkurat her, der stien går opp en bergkant opp til Eltjønn-nivået, er det noen striper med basiske bergarter. Her ble det vist en bukett av nydelig grønnkurle, tørre og brune. Videre mot Elhenget, med Resfjellets beste kildevann, det smakte usannsynlig godt, før vi ga oss i kast med de siste metrene til topps.

Kom oppå Resfjellet 1161 moh kl. 1530, 6.3 km, 679 høydemeter besteget, 2 og halv time effektivt, vi hadde brukt nesten 5 timer. Et sterkt syn for filmfotografen fra Nrk! Hele Trøndelag var dekt et kvitt ullteppe av skodde! Ifjellet stakk opp og lå badet i sen gyllen sol! Hele Trollheimens tinderekke med lett nysnødekke i en fenomenal tinderekke i sør!

Grefstadfjellet stakk opp i nord og røpet hvor Meldal sentrum var, videre nord og vest var det kun en lett nysnøkledt Ruten som stakk opp. Det mest spektakulære syn var hele Trollheimen med tynn nysnø på som stakk opp klar og tydelig i sør, med Svarthetta, Blåhø, Midtre Kam, Trollhetta, Rindhatten, Neådalssnota, Snota, Rognnebba, Fruhøtta, Pekhøtta, Blånebba og Honnstadknyken!

Det ble mye filming og fotografering, før vi tok på heimvei litt etter 16. Selv om stien var våt og sleip gikk det ganske radig nedover, vi plukket opp utstyr ved Saudauden og tok en pause under de rike kløftene. Nå var det bra skumring, og skodda lå like tett. Tilbake til Vålåskaret 1830 tida, idag hadde vi brukt 5 t opp og 2 t ned, en fin 7 timers tur i et av nord-Trollheimens beste utsiktspunkt. Men nå hadde skodda senket seg tett nedi Resdalen også.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments