storfjelle.jpg

Startet ved Austistu Trønsdal kl 10, 253 moh, 4 pluss, en vakker stille 1ste juledag før soloppgang, klar himmel og skodde nedi dalen. Gikk traktorveien til Løvåsen og videre engene oppover. Fullstendig snøfritt opp til skogen, her rant bekkene friskt, en flokk svartmeis sang så fint, en spesiell vårstemning nå midt i jula!

Jeg fulgte så den gamle seterstien videre via granplantingen vestom Åsen og ut på myrene nedom Småfjella og tok så rett nord og opp. Her var også ganske snøfritt, noen små snøflekker her og der men hard skare, fin å gå på. Her fikk jeg overvære en usedvanlig vakker soloppgang like ved Snota med gullgule stråler over Trollheimen og nedi tåkehavet over Rindal. Gikk så rett oppå Småfjella oppi tørr og snøfri kreklingfjellhei.

Fulgte denne ryggen oppover mot Storfjellet, ved 720 moh tok jeg rett vest og bratt oppå fjellet hvor jeg kom innpå den rødmerkete turstien. Jeg hadde en bedre julelunsj i bar fjellhei oppå og helt frampå Storfjellet i sør, med et nydelig rundskue over Trollheimen og Snota, Rindal sentrum og kystfjella i vest med bl.a. Sula, Reinsfjellet og Hjelmen.

Kom til toppen av Storfjellet 798 moh kl 1400, dvs helt i nord hvor varden med trimkassen er, 4,6 km, 4 timers rolig tur, 545 høydemeter besteget. Oppå toppen her var stri vestavind, men vi ga oss tid til å beundre den vakre solnedgangen like vest om Snota. Gikk ned igjen turstien til foten av Storfjellet, så øst over til Småfjella og fulgte ryggen nedover, i bar fjellhei. Videre ned til hytta like vestom granplantinga og så nedpå seterstien fra Trønsdal. Nå var klokka blitt 4 og det var tett skumring, så vi tok den korteste stien rett ned til engene og ned til Austistu.

Heim igjen 1630, totalt 8,5 km på rolige 6 timer. En nydelig tur i sommerbart fjell, riktig fin vårstemning, og klar utsikt til Trollheimen i dag!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments