Startet kl 10 ved parkeringa i Vålåskaret, lett overskya men sol på toppen av Mjukin. 0 grader, 480 moh, og stille. Trollheimstindene er drivkvite, men her i Resdalen var det nesten snøbart og kun enkelte flekker i skyggesida.

Skia ble derfor satt igjen, og jeg gikk den rødmerkete sommerstien oppover. I dalen oppover og bak Mjukin hvor sola ikke når nedi på denne tida av året, var det større men tynne snøflekker. Glatt og hard skare å gå på.
IMG_3875mjuk

Like før stikrysset til Mjukinn tok jeg rett over åsen og kom innpå stien igjen rett under de rike kløftene vest for Saudaudin. Her var et tynt, tynt nysnødekke oppå myra, og åpne bekker. Fint å gå bortover mot Saudaudin, ved det store bergoverhenget oppom stikrysset ned til Eldalen var det store skavler som hang utover, her skal en ikke gå vinters tid med mye snø!

IMG_3903fots

Tok så bratt opp stien, kom oppå 800 moh nivået og oppi sammenhengende snødekke. Fast og fint å gå videre på hard snø med en cm nysnø oppå. Godt blåswix føre i lesida, men alle rabber var bare, kun med tynt nysnødekke, det hadde blitt vanskelig med ski. Videre opp var det greit å gå på den fine skaresnøen rett mot Eltjønn nivået. Nå var det blitt bedre vær, blank blå himmel og den lave sola skinte varmt. Her tok jeg lunsjen på 1006 moh, og herfra var det godt fjellskiføre, dog noe hardt. Videre opp Elhenget gikk greit å gå, fint snøføre med et par cm puddersnø, og like fint oppå El-henget. Oppå toppnivået, fra ca 1100 moh var det isskare, stedvis blank is.

Kom til toppen kl 14 i sterk, iskald østavind, 6 km sålangt, 681 høydemeter besteget, 3 timers tur opp. Jeg fikk oppleve en ubeskrivelig vakker solnedgang over Trollhetta, med hele Trollheimspanoramaet tindrende klart med Snøhetta bakom, nordover var en del skodde over Trondheimsfjorden og Orkdal, i vest var Saksa, Hjelmen, Stabblandet, Ruten og Fonna klar og i øst tronet Ilfjellet fremst med Sylane, Fongen og Vassfjellet nordover.

IMG_3919solnd

Tok så raskeste vei ned, nå med så fint snødekke oppi fjellet var det greit å ta rette linjer og ake ned hengene istedenfor å gå omkrok på stien nedover. Tok en pust i bakken på 880 moh for å beskue det utrolige vakre kveldslyset over Trollheimen, før jeg kom nedi “høsten” igjen og gikk ned til Vålåskaret på samme stien.

Ned til Vålåskaret kl 17, 12 km og 6 timers tur. En helt spesiell fotturopplevelse i Resfjellet like før nyttår, flott skiføre på toppen, men det ville blitt lang skibæring!

—–
Edit mars 2016
Ordnet inn bilder

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments