refshus.jpg

Kjørte inn Leverdalsveien og parkerte ved Storåa like etter Refshussetra kl 1100, 1 minus, lett gråvær, vindfullt, 730 moh. Endelig nok snø til skitur!

Tok opp langs nordsida av Storåa, ca 5 cm fast nysnø oppå skaren, silkeføre og supre ski. Fulgte elva til den deler seg, krysset over og gikk så rett mot Brattskarven, som var dagens mål. Ettersom jeg kom høyere opp og nærmere snaufjellet, økte østavinden på. Jeg tok lunsjen i le av ei stor furu på 850 moh. Her studerte jeg med bekymring den stupbratte egga på Skarven og spesiellt det heftige snørokket forårsaket av vinden.

Istedenfor bratt til topps, tok jeg rett nordover mot Refshuskollen. Oppom skogen, i snaufjellet, ble skiføret heller dårlig. Fjellheia var avblåst, lyng og gras stakk opp, og jeg klarte å få noen stygge striper under skia. Toppnivået av Kollen var helt avblåst og svart, så det ble fottur til topps i ei flott reinrosehei.

Oppå Refshuskollen 985 moh kl 1430, 3,9 km, 3 timers tur, 255 høydemeter opp. Tok noen raske bilder men her var østavinden stri med snøfokk, det var bare å begynne å ta seg ned igjen.

Litt styr å renne ned i fjellheia med så tynt snødekke, men nedi skogen gikk det raskt og greit nedover. Tok nå direkte ned på sørsida av Storå, her kom jeg inn på en setervei nedover og skispor. Tilbake ved bilen 1530, 6,8 km, 4 1/2 times tur. Årets første skitur til et av de fineste utsikspunkt til Trollheimen på østsida av Nerskogen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments