elheng.jpg

Startet kl 10 ved Kåsan i 15 minus i alldeles blikkstillt vær, helt skyfritt og nydelig blank klar sol, 475 moh. Fra veien var det skispor oppover forbi Snoenssetra, superkaldt, litt tregt føre, men ingen smøreproblemer idag.

Oppe ved nederste høylua kom jeg innpå det maskinpreparerte skisporet fra Å stadion, herfra gikk det raskt og greit opp til Ogjerdhøyløa. Ved Høylua i 12 tia, 3,9 km. Tok en matbit her i solveggen, riktig nydelig påskestemning med vindstille, takdrypp og sterk, varm sol!

Klemte så på skifellene og tok fatt på hengene oppover Resfjellet. Et eventyrlig pudderskiføre oppi fjellet, og mye snø i hengene, ingen problem med å renne nå. Ettersom det var vindstilt kjentes ikke kulda så ille.

Kom oppå Resfjelltoppen 1161 moh kvart på 3,  7,2 km opp hit, 4 timers tur, 686 høydemeter besteget. Aldri har jeg hatt bedre topputsikt oppå Resfjellet! Absolutt klar sikt alle retninger, ikke en sky, ingen dis! Storsylen klar og blank i øst med sol på toppen, Fongen nordom denne, videre Vassfjellet, Orkdalsfjorden, Byneset, Omnsfjellet, Hogsgåsa og kystfjella nordom. Vestover Ruten og Stabblandet blank og kvit i sola, Saksa og Hjelmen like vestom, en nydelig tinderekke sørvest mot Molde og Honnstadknyken som den første i det majestestiske Trollheimspanoramaet. Det meste av Trollheimen klar og blank under sola; Blånebba, Fruhøtta, Rognnebba, Snota, Neådalssnota, Trollhetta, Gjevillvasskamman, Blåhø og Svarthetta som de viktigste. Rett i sør Storhornet i Oppdal med Snøhetta og Larstind majestetisk og solblank bakom, videre sørøstover Blåøret, Brattskarven, Grythatten, Ramsfjella og Forollhogna.

Det var vindstilt og varm sol her ved toppvarden, så jeg ble sittende ei god stund og nøt dette fenomenale rundskue! Nedturen ble i dag en rask fornøyelse. Med en slik eventyrlig puddersnø var det bare å slippe på nedover hengene. Kom ned til Ogjerhøylua og tok en liten matbit her i solnedgangen før jeg rente ned Vidmyrene i velpreparerte spor.

Tilbake til Kåsan i halv 5 tia, 17 minus, sola er nå nede, men en usedvanlig klar og blank aftensstemning her i Resdalen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments