hoghho.jpg

Startet i 10 tida ved Returstasjon/grustaket ved Grøna like nordom Skaret, 10 minus, vakker soloppgang, litt kald vind og 790 moh. Gikk herfra vestover opp langs Grøna. Ingen skispor å følge, men flott skiføre og lett å gå.

Følger en trase på nordsida av Grøna, oppi skogen en 100 meter fra elva er noen fine myrdrag oppover og kommer på denne måten fint oppi den vide Grønadalen med Svahø og Høghø ruvende på hver sin side av dalen.

Oppå dalkanten tok jeg nordover innunder Grønhøa og tok lunsjen her ved ei bjørk med nydelig utsikt vestover til Okla og Blåhøa.
Tok så bratt opp på skrå mot Høghøa og kom så oppå salen på 1100 moh mellom Grønhøa og Høghøa, herfra gikk jeg til topps ved sørkanten. Fint skiføre opptil 1200 moh, men oppå toppen isskare og avblåst.

Kom oppå Høghøa kl. 1400, 5,6 km, 4 timers nydelig tur, 510 høydemeter besteget.

Her oppå var sønnatrekken plagsom sterk og kald, men det gikk greit å sitte i le av varden. Utsikten var eventyrlig klar i dag, rett i sør Storskrymten og Snøhetta med Storhornet foran, videre Blåøret og Brattskarven, Leverkinna med skianlegget, hele Nerskogen med Granasjøen, Ramsfjella og Forollhogna, Sylane og Fongen klar og blank sørøstom Ilfjellet, klar sikt nordover til Vassfjellet og Orkdalsfjorden med Resfjellet like nord for Gråfjellet.

Mest imponerende fra Høghøa er den digre Svarthetta like ved i nord, med Trollhettas 3 topper rett bak, videre mot vest den store Blåhøveggen, hemre og midtre kam, Gjevilvatnet og Okla rett bak vatnet med Kråkvasstinds mørke vegg bak der igjen.

Nedrenninga ble virkelig fin, litt isete i starten, men fin puddersnø rask å renne nedmot Grønadalen og videre nedi skogen. Tok en liten matpause nedpå myra for å nyte solnedgangen over Svahø, nå var vinden stilnet og det var fint å sitte i sola.

Kom ned til bilen i 16 tida, sola var nå gått ned, og det var blitt kaldt. En helt spesiell 6 timers tur, 12 km, til et lettilgjengelig fjell øst i Trollheimen med aldeles eventyrlig klar utsikt i dag og en sjeldent godt skiføre!

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments