bjonnara.jpg

Startet ved parkeringa østom Resfjellet oppom Resvatnet  i 10 tida, 12 minus, 508 moh, vakkert solskinn og lettskya, vindstilt. Med velpreparerte ski rente jeg ned på veien opp til Bjørklisetra, den var nå brøytet opp til Hattbekken.

Herfra var det fast og fint spor videre, det gikk raskt og greit på superfeste opptil Sausetra. Vanligvis går jeg opp til setra og Raudfjelltjønna før jeg svinger opp til fjells. I helga hadde et par kommet ned fra Raudfjellet og krysset Raudfjellbekken like nedom Sausetra. Jeg tok derfor denne løypa over bekken rett til fjells og tok min lunsj halvveis oppe i fjellet.

Nydelig varmt solskinn, stille lettskya, det var rene påskestemninga oppi her! Videre til fjells i et eventyrlig pudderskiføre med solid feste, det ble aldri bruk for skifellene. Det hadde vært en del trafikk i helga, så det var fine spor helt til topps.

Kom oppå toppen av Raudfjellet 952 moh litt før kl 14, 7,7 km, 4 timers tur, 444 høydemeter besteget. Sola skinte varmt, og det var vindstilt, så jeg satt i solsida av varden en lang stund og beundret den utrolige klare utsikten. Vestover ser en rett bortpå Litjrindvatnet med Stomprødsetra, rett ned i nord er Hølstoen omkranset av Bolmetrollhøtta, Ura og Gaddfjellet, videre nordvest ser en det meste av Rindal med Saksa, Hjelmen, Stabblandet og Ruten bakom, nordover ser en like borti Omnsfjellet, videre Orkanger med fjorden, Byneset/Fosen og Vassfjellet. Resfjellet og Ilfjellet ruver i nord og nordøst med Fongen imellom, det var litt skyer den retningen idag så Sylane var ikke å se.

Trollheimspanoramaet i sør og vestover er nært og imponerende, med Svarthettaryggen, Blåhøstupet og den digre Trollhetta med sine tre topper like bak Rindhatten og foran dette hele Raudfjelltjønna med Tovdalsberga, Midthatten og Svarthatten. Sørvestover, nord for Rindhatten og vestom Litjrindvatnet ruver Neådalssnota, Salen, Snota, Rognnebba og Fruhøtta.

Nedrenninga ble en lek i det eventyrlige skiføre. Jeg gikk den lengre runden via Raudfjelltjønna, og tok en matbit ved Sausetra i en fenomenal solnedgang!

Kom tilbake til bilen halv fem, 16,6 km, 7 timers tur til et lettilgjengelig fjell nordøst i Trollheimen med et usedvanlig fint panorama over Trollhetta og Rindhatten like ved!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments