ovnss.jpg Startet ved parkeringa ved Bjørkøybekk oppå Hemnkjølen i 10 tida, 12 minus, 328 moh, sterk blank sol, men en svært kald østavind. Gikk rett oppover mot Fjellkirka i fine spor fra i helga, supert silkeføre og godt feste.

Vinden ble sterkere over tregrensa, og i skaret mellom Fossfjellet og Kneppfjellet ble det stritt å gå i hard sidevind med drivbårer i snøen. Kom nedi Gryta i halv tolv tida, 4 km sålangt, her var det ganske stille og sola varmet. Jeg tok lunsjen her og funderte endel på om jeg skulle gå til topps med dagens sterke vind og dermed sterk kulde. Avstanden til den fremste Omnsfjellvarden er såpass kort herfra at jeg prøvde.

Oppover bekkdalen gikk jeg i le , og gikk så på skrå på vestsida av toppen. Jeg fikk på den måte en grei oppstigning og kun stri vind akkurat i det jeg svingte oppå topplatået.

Kom til toppen av Omnsfjellet 850 moh kl 13, 3 timers tur på 5,3 km, 522 høydemeter besteget. Sterk og stri vind med heftig snørokk oppå her, men det var greit å stå i le av varden slik at jeg fikk varmet meg i sola og tatt endel bilder. Utsikten var nydelig til det meste av Trøndelag og Trollheimen med Svarthetta, Trollhetta og Snota. I vest er nabofjellet Ruten. I øst kunne Storsylen skimtes. Utsikten var disig av alt snøfokket i den sterke vinden i midt-Norge i dag.

Etter kort tid rente jeg nedigjen, det å gå runden via høgste punktet på 847 moh var ikke å tenke på idag. Tok det med ro ned til Gryta, vinden hadde laget større skavler som jeg måtte krysse nedover, men i leside nedi Gryta var det en eventyrlig slett puddersnø og flott å renne. Trakk pusten i le og varmen nedi her ei kort stund, før jeg gikk sørover mot Hemnkjølen igjen i frisk iskald vind. Kom så i lesida av Fossfjellet og rente ned i flott puddersnø via Fjellkirka ned til parkeringa igjen.

Tilbake til bilen i 16 tida, en nydelig 6 timers på 11,5 km tur til Orkdals beste utsiktspunkt!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments