tiltopps.jpg

Startet ved Kåsan kl. 1000, 475 moh, 0 grader og vakkert stille påskevær. Nå var det maskinpreparert og sporsatt løype helt ned til Kåsan oppover Vidmyrene helt til Ogjerdhøyløa. Med godt feste og varmt vær gikk det lett og raskt oppover.

Videre til fjells var det gode spor i et fantastisk silkeføre. Tok lunsjen halv ett like under Elhenget, ca 1000 moh, i stille solstek og riktig Påskestemning!

Kom oppå Resfjelltoppen 1330, 6,5 km, 4 timers tur, 686 høydemeter besteget, et par minus, her oppå var en iskald vind fra vest. Nordover mot Trondheimsfjorden, Vassfjellet og Sylane var det helt klart og blank sikt. Østover mot Ilfjellet, Forollhogna, Ramsfjella/Barnas naturverden og Oppdal klarsikt mens over Høghøa, Storhornet og Snøhetta mer disig. Trollheimspanoramaet sørover med Svarthetta, Blåhø, Midtre Kam, Trollhetta, Rindhatten, Neådalssnota og Snota var riktig nydelig, men det var kommet inn et lett snøvær fra vest over stortoppene. Mye folk på toppen idag, berettiget oppsikt vakte 3 dansker som kom labbende til fots!

Nedrenninga ble eventyrlig moro! Et bedre og lettere svingbart pudderskiføre kan en neppe få! Kom ned til Ogjerdhøyløa etter en times skilek. Hit hadde mange lagt søndagsturen i dag, ennå stekte sola godt, så jeg tok en varmepause her før jeg cruiset videre ned i supre spor over Vidmyrene. Tilbake til Kåsan 1530, 3 timers effektiv skitur, en fin 5 timers tur på ca 15 km.

Mars, den første vårmåneden, startet med en eventyrlig skitur i eventyrlige gode skispor i et eventyrlig godt skiføre til nord-Trollheimens beste utsiktspunkt!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments