Startet ved Follsjøen kl 10 i soloppgangen, 443 moh, 1 pluss, vakkert, helt klart solskinn, litt vestavind. Gikk opp seterveien til Aunsetra på hard morgenskare i noen gamle skispor.

Fra Aunsetra gikk jeg bratt opp langs rødmerkinga ved Storbekken opp i Storbekkdalen. Oppi her var skaren like hard og det var fenomenalt drevbårat og dårlig skiføre. Været var sjeldent bra idag også, litt dalvind men en del pluss og stekende sol. Videre inn dalen nesten sør til Kjølbekken og svingte så opp mot Ura.

Tok lunsjen i solsteken og vårstemning på kanten av Langurveggen i ett tia, ca 5 km hit. Til topps var det nå silkeføre og såvidt under null. Men hele veien opp var det fenomenalt drevbårete og vanskelig å gå skikkelig. Jeg valgte å klemme på langfellene og gå på ski til topps, for evt å finne noen sørvendte renner som det gikk an å renne ned i.

Kom til toppen av Ura 1178 moh kl. 1500, 7,11 km, 4 timers tur, 735 høydemeter besteget. Sola stekte klart og her oppå var det vindstilt! Her har en et fenomenalt vidsyn tvers over hele Midt-Norge, med Tustnastabbene ruvende lengst i vest og helt i øst Storsylen.


Et utrolig Trollheimspanorama breier seg ut i sør og sørvest, fra Snota videre til Såtbakkollen, Trolla, Skarfjellet, Vinnufjellet (Kongskrona og Dronningkrona), Rognnebba, Fruhøtta, Pekhøtta og Blånebba, mot sør Storbekkhøa i Oppdal, Storlifjellet, Gjevilvasskambane, Blåhø, de 3 toppene på Trollhetta med Rindhatten foran, i sørøst nabofjellet Bolmetrollhøtta og videre mot øst Resfjellet, Ilfjellet og Forollhogna. I nord sees Orkdalsfjorden, Byneset, Gråkallen og Vassfjellet. Det så ut til å være lite snø i nabofjella, nedrenninga fra Rindhatten til Litjrindvatnet var stort sett svarte rabber nedover.

 

Etter en halvtime startet jeg nedturen. Jeg fant aldri noen fin nedkjøring, så det ble å krysse seg ned de voldsomme drevbårene. På toppnivået var det isete og avblåst, men nedover mot Kjølbekken tørrsnø og silkeføre mellom skavlene.Ved halvfem tida tilbake til Storbekkdalen igjen, jeg holdt nå lenger opp i dalen som ga fin trase ut til kanten av dalen. Tok meg en matpause midt i dalen i den vakre solnedgangen. Tilbake til Aunsetra i halvseks tida, nå var skaren nedi skogen oppløst og svært tung å renne nedi.

Tilbake til bilen kl 1800, 4 varmegrader, 7 timers tur på 14,8 km. En super tur til et nydelig utsiktpunkt nord i Trollheimen, men føret var vanskelig idag.

Oppdatert mars 2017

Jeg hadde fått nyresvikt, ventet på dialyse og nyretransplantasjon.

Save

Save

Save

Save

Save

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments