Startet ved parkeringplassen ovom Skavlia i 10 tida. En fantastisk påskedag, stille, blank blå himmel. Stekende sol og 4 pluss. Gikk fint preparerte løyper innover Hølstoen, ennå hardskare, men det ble bløtt klisterføre utpå dagen. Fulgte løypa oppi hyttefeltet, videre over Rinna og så innover Stormyrtelet og inn i Trollheimen.

Rente videre over Trollhøttbekken, akkurat der løypa svinger ned mot Litjrindvatnet tok jeg bratt opp i Trollhøtta. Oppover her i sørsida stekte sola fenomenalt i vindstilla, jeg tok lunsjen i nettoen oppi berga høgt over vatnet. Spente på langfellene og gikk bratt oppover i sørsida av toppryggen. Her er fint og sammenhengende snødekke, oppå toppryggen er snaurabber og is.
IMG_5086mottop

Kom til toppen av Bolmetrollhøtta 1251 moh kl 1500, 5 timers tur på 10,9 km, 793 høydemeter besteget. Her på toppen stekte sola godt og en svak vårvind, riktig fin påskestemning!
IMG_5105topp

Det er utrolig fint vidsyn herfra, i vest ut til Honnstadknyken, Saksa og Stabblandet, hele Rindal med Ruten i nordvest, Orkdalen med fjorden mot nord, hele Resfjellet, Raufjellet og Rindhatten med den digre Trollhetta bakom østover.
IMG_5117

Trollheimspanoramaet er utrolig vidt sør og sørvest, med tinderekka Trollhetta, Blåhø, Kamman, Storlifjellet, Storbekkhøa, Neådalssnota, Salen, Sunndalstinder, Snota, Rognnebba, Fruhøtta og Blånebba. Bildet under viser fv Fruhøtta, Rognnebba, Pekhøtta og Blåneba.

IMG_5109

Nedrenninga gikk greit nok, men det var blitt hardere skare og vondt å renne oppi fjellet. Nedi skogen var snøen ennå løs og grei å renne, løypa framover til Hølstoen ble utover kvelden isete og superglatt.

IMG_5098troll

Tilbake til bilen kl 19, 24 km totalt, 8 timers tur, nå var det riktig vakker rød solnedgang over Gaddfjellet! Årets første lange påsketur, litt i varmeste laget og litt vel mye skare, med en topputsikt av de sjeldne!

Save

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil Solli
25/01/2009 12:09

Hvordan er det å gå fra Resdalen, mellom Raufjellet og Svarthatten, krysse Rinna ved Helgetunsætra.Er det lengre enn å gå fra Hølstoen?