lensvika2.jpg

Grunnet min lykkelige omstendighet nyretransplantasjon fire uker sida, fikk jeg ikke ledig maidag til å gå “storrunden” fra Bømlihaugen. Jeg kjørte inn bomveien mot Herdalen vestover helt til det høyeste punktet, like ved der veien krysser en høyspentledning, og kjørte en dårlig vei opp her til grusveien sluttet og parkerte der.

Startet kl. 10, 350 moh, 9 plussgrader, en vakker lettsskyet maidag. Stistart er markert med en bambuspinne i svingen. Det ble bratt oppover bjørkeskogen, som nå var nysprotte og vakkert vårgrønn, jeg anslo brattheten som litt mer enn en hoppbakke. Stien følger kraftlinja oppover, først rett opp til skaret og bekken, så litt slakere opp på en liten rygg. Da kommer stien oppå flata i heia på 433 moh, en halvtimes tur rett opp, bratt opp! På denne kanten må en ta seg tid til å studere det vakre Trollheimspanorama som videre seg ut i sør!

Nå går stien slakt innover og oppover mot den lille tjønna med bua ved toppen, hit er det knapt en halvtimes tur. Stien går i lettgått, fin hei bortover. Fra bua går stien litt bratt opp till topplatået i et slags veifar opp til de store installasjonene. Videre til toppvarden er kort vei i fjellheia.

Kom til toppen av Vestre Varde 656 moh 1115, 2,1 km en vei, en og en halv times tur, 306 høydemeter besteget.

Utsikten fra toppen er fenomenal til det meste av Trøndelag, fra Sverige til ytterste storhav, fra Snåsa til det meste av Trollheimen, vestover ut hele Åstfjorden, nordover til storhavet, østover innover Trondheimsfjorden, sørover Orkdalsfjorden og rett ned Øyangsvatnet. Trollheimspanoramaet var spesielt nydelig nå med snøkledte tinder som Svarthetta, de tre toppene på Trollhetta, Snota, Rognnebba og Fruhøtta.

Satt og nøt utsikten fram til halv ett. Det gikk raskt og greit utover og ned, først bratt ned til bua, så slakt utover fjellheia sørover og etter tre kvarter var jeg frampå kanten. Her nøt jeg det storslåtte fjellpanorama i sør i langdrag, før jeg tok bratt ned stien langs kraftlinja i nydelig vårstemning med fuglesang og nysprotte bjørk.

Tibake ved bilen 1345, en vakker 4 timers tur på totalt 4,3 km t/r til et av de aller fineste utsikspunkt i Agdenes!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments