stor.jpg

Startet ved Austistu Trønsdal kl 11, 253 moh, 7 pluss, litt utrygt gråvær med solgløtt, regnvær i vest. Gikk traktorveien opp til Løvåsen og engene oppover med brudespore i grønn knopp.

Kom opp til grinda og tok seterstien videre opp til den store granplantinga. Like foran denne er ei lita rikmyr, nå hvit av smalmyrull. Innimellom myrulla sto mye fin lappmarihand, ennå i grønn knopp. Gikk oppigjennom granplantinga, men ingen olavsstake å se ennå. Videre over bekken i tiltagende regn og vestover og tilbake til seterstien og tok en bedre lunsj i lett duskregn under tak i hytta ved Litjttrøkna.

Til toppen av Storfjellet 798 moh kl 1500, dvs helt i nord hvor varden med trimkassen er, 4,6 km, 3 timers rolig tur, 545 høydemeter besteget. På toppen snøfritt, kun noen få skavler i bakhellingen, men det var en iskald vind oppå her, og vi måtte søke le for å få oss en matbit. Et nydelig Trollheimspanorama oppå her langt vestover utom Sula, kvite tinder med nysnø langt nedover. Snøgrensa ligger på ca. 1000 moh.

I 16 tida bega vi oss på heimtur, nå var været blitt roligere, ingen regnskur på nedtur. Først gikk vi den rødmerka stien ned til hytta ved Litjttrøkna. Derfra den gode seterstien ned til Trønsdal. Kom ned til Austistu i 18 tida, 9,2 km på rolige 6 timer. Nå var det blitt en riktig fin solrik kveld!

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments