Startet ved Rimosetra inni Grytdalen kl 11, 756 moh, 11 pluss, lett gråvær med skodde på alle topper, og antydning til regn. Gikk stien oppover Grytdalen langs Grytbekken. Lunsjet ved en liten høyde på nesten 1000 moh, 2,5 km fra setra, rett sør for Gryhatten ved bekken. Nydelig utsyn utover Grytdalen herfra, med Rimosetra rett ned. Herfra ser en den fine traseen til Brattskarven, særlig vinterstid, rett vest og opp Fagersjølia i fin lavvokst fjellhei inn Grytdalen.

DSC00638

Krysset så bekken, noe besvær med iskald og vårstor elv, og gikk så opp bekken opp mot Grythatten. Kom ganske snart oppi fenomenal rik reinrosehei. Reinrosa var stort sett avblomstret nå, mens fjellsmelle var i praktfull blomst. Hele veien oppover sto norsk malurt i fin blomst. Fra bekken ved ca 1100 moh krysset vi bratt opp på Hatten og kom oppi skaret mellom framtoppen og hovedtoppen. Her oppunder toppen sto reinrosa fortsatt i fin blomst med endel fint blomstrende fjellnøkleblom.

DSC00689

Kom til toppen av Grythatten 1367 moh kl 1720, 7,2 km, 611 høydemeter besteget, lett gråvær med solstreif over Blåøret i sør. Trass i det tette gråværet kom det et solstreif i sørvest og utsikten til toppvarden på Brattskarven åpenbarte seg. I vest var toppene i Trollheimen stort sett skoddekledt, men Gjevillvasskamman, Blåhø og Svarthetta var lett å kjenne. Nabotoppen i nord er Trollhøtta, også den et fristillt fjell med supert vidsyn.

DSC00704

På nedtur bratt ned mot Smotta og Hestbekken. På denne sida, nordsida, var reinrosa i fantastisk fin blomst, og hele brattsida nedover var rød og kvit av praktfullt blomstrende fjellsmelle og reinrose! Gikk så ned til Hestbekken og kom inn på den fine stien tilbake til Grytdalen.

Tilbake til Romolsetra 2030, ca 14 km, en fin 5 timers tur. Ganske vakker aften, oppklarende, knotten biter godt, skodda har nå lagt seg tett oppå toppen av Grythatten og Trollhytta.

Flere bilder fra idag;

———
Edit jan 2016
Jeg brukte en Sony Ericsson K800i til å ta bildene på denne turen. Den var en av verdens første skikkelige kameramobiler, med hele 3,2 megapixel kamera og xenon blitz. Skikkelig hightech, det var denne mobilen James Bond brukte i Casino Royale (2006). Jeg kjøpte min i Oslo, da jeg var på Nyretransplantasjon april 2007.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments