ruttt.jpg

Startet ved Borstad ved E39 kl 945, 232 moh, gråvær i øst, sterk østavind, jeg fulgte den merkete stien til fjells.

Tungt og drygt opp skogen opptil første brua, men lett og fint innover dalen ganske tørre myrer nå med moltekart og flekkmarihand i blomst. Bratt opp andre henget og opp til andre brua halv tolv, 3 km, 550 moh. Bratt og lettgått fjellhei videre, passerte bua på 745 moh etter en halvtime. Tok lunsjen litt lenger opp med utsikt opp til hele toppsalen, det var blitt stillere og fluene var plagsomme!

Kom til toppen av Ruten 1039 moh kl. 1430, 5,7 km 2 t 45 min effektivt, 5 timers tur, 820 høydemeter besteget. Nydelig rundskue til 4 fjorder, Orkdals-, Hemne-, Vinje- og Bøfjorden, og et fantastisk vidskue sør til hele Trollheimen. I dag var det urolig vær og regn i sør og begrenset utsikt, men Snota sto klar i midten av synsranda mot Trollheimen! Satt lenge i solsteken og så på utsikten, men etter en time kom været bortil Ruten og jeg trakk hastig ned. Fikk aldri noe regn, kun noen få dråper ved den nederste brua.

Tilbake til bilen 1830, 11,7 km totalt, 3 timers tur opp, 2 ned.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments