kinna.jpg

Startet ved Gunnessetra 782 moh innerst i Leverdalen kl 1000, 14 grader, sol og varmt. Tok stien innover på vestsida av Levra, stort sett merket.

Fin sti innover, men mistet stien av og til. Gikk så bratt opp mot sørøstsida av Kinna, noen fine gullmyrklegg oppi her, reinrosa stort sett avblomstret. I reinroseheia står fjellkvitkurle i fin blomst. I et sent utsmelta snøleie sto ennå greplyng og fjellpryd i vakker blomst.

Kom til toppen av Leverkinnna 1188 moh i 15 tida, 400 høydemeter besteget, 6,3 km 2 og 1/2 timer effektivt, 5 timers tur sålangt. Oppå toppen mye fin norsk malurt og et utolig nydelig vidsyn til Trollheimen med Okla, Kamman, Blåhø, Snota, Svarthetta og Trollhetta i fremste rekke.

Men så trakk det over helt svart fra øst, og jeg gikk ned på Nerskogssida. Kom ned i bjørkeskogen og fikk ei lita skur over meg. Tilbake til hytta i Torslia 1700, 758 moh, 8,8 km, 7 timers tur.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments