svart.jpg

Startet ved Minilla 787 moh ved enden av bomveien nedom Svarttjønna i 9 tida, 16 pluss, sterk blank sol, heftig sørøstavind. Tok TT stien over stolheisen og oppover mot Gråfjellet, tok av denne og så seterstien til Svartådalssetren.

Fra setrene merket sti videre inn til Skrikdalen. Videre fin sti til fjells opp til vatnet før Kjølan hvor stien gikk under ei diger fonn. Tørr og fin fjellhei på skrå over fonna og videre over mot Skrikhøa. Ned i den store dalen og opp langs bekken, krysset TT linja Jøldalen – Gjevilvatnet og lunsja så like under toppen av Litjsvarthetta kl 12, 7 km så langt. Krysset over Litjsvarthetta, først ned til Sandtjønna og så rett oppover mot Hetta og opp nordegga. Men nå hadde været endret seg fra steksol og sommer til kaldt gråvær som sto hardt på fra sør/sørøst!

Kom til toppen av Svarthetta 1548 moh kl 15, 10,4 km tur sålangt, 4 timer effektivt, 6 timers tur, 761 høydemeter besteget. Et storslagen og vidt rundskue over Trollheimen like ved i sør og sørvest, med bl.a. Blåhø, Kamman, Neådalssnota, Salen, Rognnebba, Snota, Trollhetta og Rindhatten. Men nå trakk det over regn, det sto innover Hetta med drønn i sørveggen, vinden økte på så vi trakk hastig ned! Fant dog ei kort tid le rett under toppen på Svartådalssida, og kokte kaffen vår der. Vinden økte på kraftig, det var med anstrengelse vi tok oss ned nordegga igjen. Ned til Sandttjønna rente vi på fonnene. Videre over Litjsvarthetta og ned fulgte vi samme trase som opp. Kom til Skrikdalen i 19 tida og tok en matbit der. Vi hadde vært heldig og fikk ikke noe regn, og nå roet været seg ned.

Tilbake til bilen kl 2100, 20,9 km totalt dag, 6 timer effektivt, 11 timers tur idag.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments