langvatne.jpg

Startet kl 12 ved Hølstoen, 466 moh, 17+, god, varm sommerdag, lett regnyr. Gikk den rødmerkete turstien oppover, nå var myrene tørre, lett og fint å gå til fjells, men mye fluer og klegg nedi skogen.

Vel halvveis holdt det opp å regne, så da tok jeg fram lunsjen og nøt den med utsikt ned til Langvatnet og Resfjellet rett fram. Grei tur videre opp, litt småbratt akkurat her, men så flater det ut over 900 moh.

Kom til toppen av Raufjellet 950 moh kl 15, 4,5 km, 3 timers tur, 484 høydemeter besteget. Et nydelig Trollheimspanorama oppå her, hele Trollhetta med Rindhatten foran, Litjrindvatnet rett vest med Neådalssnota, Salen og Snota i horisonten, videre bak Hølstoen Bolmetrollhøtta, Ura og Gaddfjellet. Snur en seg mot øst har en hele Romundstadbygda med Tifjellet bak, videre Jøngfjellet, Resfjellet og så Ilfjellet. I dag var alle storfjelltopper i vest dekket av skodde, i Ilfjellet regnet det godt. Det trakk kraftig over her i Raudfjellet også, så jeg gikk ned igjen i tiltakende regnyr.

Tilbake til bilen halv seks, 9 km totalt, 5 timers tur totalt. Nå hadde regnet holdt opp, men så kom sviknotten!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments