dsc00875.jpg

Startet i Vålåskaret 1030, 486 moh, 15 pluss, vakker stille sommerdag, lettskyet. Tok den klassiske rødmerkete sommerstien til fjells, opp bjørkskogen i Vålåskaret, opptil stikrysset til Mjukinn, så rett opp til Saudauden.

Like etter stikrysset er ei rikmyr, her blomstret engmarihand vakkert! Vakker sommerblomstring oppi Saudauden, og flere steder ved stien sto brudespore i sin beste blomst! Videre fram til stikryssset fra Eldalen. Her ligger snøen lenge og her er botanikken spesiellt fin, med brudespore og bergveronika i fin blomst nå, snøsøte i blå knopp. Gikk så opp fra skogen, kom opp i snaufjellet og her sto østavinden sterkt på, så jeg tok lunsjen i le bak en berghammer. Videre oppover mot Resfjellet i de store fjelldalene og opp mot Eltjønna. Like før tjønna er noen berghamre, her sto no grønnkurle i fin blomst.

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh kl 1600, 6 km, 2t 45 effektivt, 5 timers tur sålangt, 675 høydemeter besteget. Nydelig sommer vær med sol oppå toppen. I sør et spesielt og sjeldent fint panorama over det meste av Trollheimen, med Svarthetta, Blåhø, Gjevillvasskamman, Trollhetta, Rindhatten, Neådalssnota og Snota som de mest markante. I øst ser en Sylan og mot nord breier seg det meste av Trøndelag. Men været over Trollheimen var idag svært urolig med regn og torden, dette trakk for det meste nordover, men vinden snudde og det kom rett mot Resfjellet.

Jeg tok derfor nedover ganske raskt. Ned tilbake til Vålåskarert 1930, 11,9 km, 5 timer effektivt, 9 timers tur. Stort sett opphold hele veien nedover, men nå var det helt svarte skyer, og et par minutter etter jeg satte meg i bilen kom ei fenomenal regnskur som varte!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments