gadd.jpg

Startet ved steinfyllingen oppi Bjørnalia, 409 moh, kl 11, steksol, 15 pluss, svak god sommerbris. Ingen insektplage idag! Tok den rødmerkete turstien oppover Nonsgrovdalen, i starten bratt høgstaude/ storbregnebjørkeskog med mye turt og smørtelg, videre kupert moltmyr innover.

Ved Heggemsetra kl 12, hit var det 2,7 km, setra ligger på 585 moh. Setra begynner å bli til nedfalls, og setervollen er i gjengroing, bjørkekrattet tar mer og mer over. Gikk videre turstien inntil Vardefjellet og åt lunsjen på en vindfull rabbe i den sterke sommersola. Herfra gikk stien bratt oppå Vardefjellets sørflanke og oppå fine snøleier med gulsildre. Like oppom kom jeg til stikrysset Folldalsråket rett fram sørvest og Gaddfjellet rett opp sørover.

soote.jpg

Kom oppå Gaddfjellet 918 moh kl 15, 3 timer effektiv gange, 5,6 km en vei, 509 høydemeter besteget. Varmt og godt sommervær, riktig deilig å sitte ved varden å sole seg! Utsikten fra varden er nydelig til Snota og langt innover fjella, bl.a. kan en se, oppramset etter rekkefølge fra Ura og rundt:  Ura, Snota, Neådalssnota, Storlifjellet, Bolmetrollhøtta, Rindhatten, Svarthatten og Midthatten, Ramsfjella, Ilfjellet, Resfjellet, Vassfjellet, Jøngfjellet, Forbordfjellet (?), Gråkallen, Fosen, Omnsfjellet, Gråurfjellet/Torfjellet, Dalan, Bukten, Ruten, Storfjellet, Rindal Sentrum med kirka, Fonna og Klakkan, Skåkleiva, Stabblandet, Hjelmen, Saksa og Honnstadknyken.

Gikk så videre inn i Trollheimen, nesten ned i dalen mot Litjtrollhøtta. Her var reinrosa i fin frukt, snøsøte og fjellkurle blomstret vakkert ved siden av ljåblom, fjellkattefot og blåklokke. Etter en lengre fotoseanse og en bedre rast her, gikk jeg i 18 tida nordover og rundt Gaddfjellet og tilbake til den rødmerkete stien. Vakker fin kveldsstemning nedover fjellheia og kom tilbake til Heggemsetra i 8 tia.

Tilbake til bilen kl 21, 6,2 km fra reinroseheia, 11,8 km totalt på 5 timer effektivt, 10 timers tur idag.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments