svaho.jpg

Kjørte bomveien opp fra Skaret sør på Nerskogen og inn Bredalen. Startet herfra halv tolv like under hytta ved veis ende, 956 moh, 7 pluss grader, lett regnyr, gråvær. Gikk opp til hytta og videre opp til vannskillet, nå ga regnet seg mer og mer, sannnelig kom det en solgløtt!

Lunsja oppå vannskillet med nydelig utsikt ned til Gjevillvatnet, Storhornet rett fram dekt av tåke og Svahø svaet rett opp til høyre. Tok nå på skrå ut og opp på den laveste toppen i Svahø, like oppom Vardhøa i fin lyngfjellhei, men tiltagende regnyr. Kom oppå Svahø platået og tok rett nord mot høgste punktet. På opptur gikk jeg litt for langt mot vest og kom oppå den sørligste framtoppen. Derfra ned på tjønna og videre til topps via ei stor og fin reinrose hei!

Kom oppå Svahøa (Håmmårhøa) 1347 moh halv tre, 3,8 km, 2 timer effektivt, 4 timers tur, 391 høydemeter besteget, tett skodde over alle Trollheimsfjell, iskald, frisk vind og regn. Jeg trakk fort nedover igjen, men først noen bilder av karakterplanten på disse toppene, norsk malurt i sin beste blomst som det var mye av rundt toppen!

På nedtur gikk jeg over den fine reinroseheia og så på en enslig rødsildre i blomst, videre på østsida av vatnet med en enslig issoleie i blomst, og tok en matbit ved det sørligste vatnet. Her var det godt å krype under fjellduken min og finne opphold for regnet. Videre ned mot Vardhøa før jeg tok bratt ned rett sørom svaene ned til en krafig sti tilbake til vannskillet.

Ved bilen ca halv seks, 4 timer effektivt, 6 timers tur på 7,5 km. Regn hele dagen, tåke på toppen. Svahøa er et riktig fint plantefjell, hele toppen fra like nord av topptjønnene og nordover er reinrosehei!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments